View Single Post
Staro 15.12.2006., 21:31   #78
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Volim dobar zvuk i do sada sam svaki put potvrdio zlatno pravilo koje kaže Koliko para toliko muzike. Ovaj sub od focala je impesivan i vrijedi svake lipe.
Imagine je uporan u tvrdnji kako za sub koji ima linearni odziiv od 20-80Hz treba driver od 40cm i kutija od 2x2m ali zaboravlja na to da još nitko nije napravio zvučnik koji ce na 20Hz drmati isto kao na 50Hz. Svaka cast focalu koji je naveo da sub ide do 40Hz a ne da ide do 25Hz uz -3db. Upravo zbog ovih +/- 3 dB proizvođači mogu slobodno pisati lude specifikacije po kojima i subovi od Sony one box kućnih kina idu do 30Hz. Svaki bolji sub pa i ovaj tvoj sigurno ide dublje od 40Hz ali uz bar 50% manju glasnoću nego na recimo 60Hz.
Pravi subwooferi su napravljeni da reproduciraju od 80- cca 30Hz i definitivno se mogu nazvati subwooferima jer sam puno puta cuo 30Hz u kratkom vremenskom periodu i ta frekvencija kao i sve ispod 40Hz više nema zvuk nego stakla u prostoriji vibriraju a bubnjici se pocmu raspadati. Upravo zbog toga se te frekvencije i ne koriste u dužim periodima jer bi mogle oštetiti zvučnik i pojačalo.
Doom je offline