View Single Post
Staro 15.12.2006., 02:16   #10
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Petica za trud.
Ali...
Sad malo i kritike:
Kad već radiš custom case, moraš dobro prije izmozgati i staviti na papir. Akustična spužva je mogla pokrit sve stranice kućišta iznutra ali nije. Jer si krivo izračunao dimenzije. Drukčiji raspored komponenti mogao je smanjiti komp u širinu, malo povećati u visinu i kablovi ti nebi bili prekratki (btw, kablovinje je katastrofa). Mijenjanje solidnog napajanja radi kratkih kablova je bezveze. I mislim da bi ti jedan vent za isis bio sasvim dovoljan. Evo kak sam ja to zamislio. S tim da bi čak možda i vent za isis stavio sa stražnje strane. Zamisao sa čak 8 ventova (5x120, proc, 2 na napajanju) u kućištu ne može uroditi tišinom. Na grafi je zalman pa nju ne računam.

OT; Gledam ti sig malo, kak ti jedna mema može radit na 466 a druga na 333?
A znam. Stvarno trebao sam staviti na papir, ali kada sam kupovao ploče, sad nisam siguran da su to gore navedene dimenzije, bile su dosta skupe, a 15cm veća ploča je koštala 40% više, znam totalno nelogično, al šta ćeš. Nisam htio pljunuti silne pare, da ne bi bilo poslije mogao sam za te novce kupiti neko fensi kućište i uštediti si 2 tjedna posla i prljavog stana.
Tako da je to drvo bilo ajmo reć best buy. Donja ploha uopće nije rezana kao ni gornja (osim one 2 rupe za ventove, ali dimenzije su iste) kako bih izbjegao probleme s dimenzijama, tj da ne bih morao rezati, pa onda paziti da druga ploha odgovara, itd.
Akustična spužva je i trebala pokriti svaki dio kućišta, konkretno problem je što nije moguće staviti je na unutarnju stranu gornje plohe, a to sam shvatio da se ne isplati stavljati jer kada se zatvori ostane 1cm do DVD-a, 1mm do napajanja, 2cm do flopija i nakraju skontaš da bi u biti trebao staviti samo par traka koje bi popunjavale prostor između gore navedenih uređaja, što bi IMO bilo ružno i nebi imalo previše svrhe. Znam da je trebalo ali hebiga.
Raspored komponenti mi je točno onako kako sam htio iako bi se moglo srezati oko 5 cm u širini, ali htio zadržati dimenzije kako bi imao manje posla i kako bi krajevi i spojišta ploha bili što uredniji.
Napajanje ne planiram mjenjati, jer ide skup sa ovim sadašnjim komponentama u HTPC, a dolazi nadam se novi komp skoro
Ovo za jedan vent se slažem to sam i napisao, jedino još nisam siguran dali na napravim jos jednu rupu i vent sa desne bocne strane(ugl napisah gore).
Ovo kako si si zamislio sam si i ja mislio na početku zamislio samo što bi dosta prostora bilo neiskorišteno konkretno
a u cilju mi je bilo da zrak uđe i što prije izađe, dok bi se u tvom slučaj ipak duže zadržalo, a iskreno onda bi doslovno izgledalo kao kutija, ovak makar malo lici na onaj polegnuti sistem kućišta (neznam kak se zove, al suprotno od towera)
Što se tiče tišine, ja sam zadovoljan, i stvarno ako ideš zbrajat u teoriji vjerujem da MORA biti ispod 19 dB što je tiše od većine kompova na forumu (valjd , frend mi donio della optiplexa nekog i stvarno je ovo moje melem za uši)
i konacno OT: da imaš pravo zahebao san stvarno uglavnom jedna mem podrzava 466 a druga 333, pa onda naravno da i rade na 333, ali kad sam si radio sig odlucio sam one fensi buttone stavit pa sam se dosta s time zahebavao i jednostavno mi promaklo. Thx sto si ukazao na to, idem sad ispravit.
raf je offline   Reply With Quote