View Single Post
Staro 14.12.2006., 18:15   #1
bananaman
Registered User

bananaman's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Konfiguracija? Pomoć?

U nedoumici sam između AM2 i core 2 platforme, u zadnje vrijeme sam malo ispao iz silnih pregledavanja kojekakvih benchmarka i review-a, a treba mi dosta hitno jedan dobar stroj. Iako sam zagriženi AMD-ovac, stroj nije za mene, nego za kolegu s posla i treba mi savjet baš za specifičnu namjenu stroja koju ću upravo navesti, znači ne što dobro zvuči, što daje najviše FPS-a ili scorova u benchamerku nego baš za sljedeće:

znači na kompu će se raditi u GIS programima, ArcPad, CAD programima, uglavnom izrađuju se digitalne mape za routabilne navigacijske uređaje (+ jedan poseban program za izradu karata za Garmin navigacije) uglavnom kad se recimo builda karta, to traje tri dana u komadu na starom stroju (dual Intel), a usporedo bi se i trebalo raditi na njemu, možda će stari stroj završiti samo za buildanje MPC karti ali ajmo zamisliti da će se sve raditi na istom stroju.

Nažalost ograničen sam na kupnju u hgspotu, najvjerojatnije ću samo memoriju uzet negdje drugdje jer im je katastrofalna ponuda

imam jedan stroj u vidu pa me baš zanima koliko sam u krivu ili pravu, pa vas molim za savjet, prijedlog ali najvažnije je da se fokusira na namjenu stroja

velik pozdrav i najljepša hvala

B

P.S.

postoječe kučište je stacker 831 i već imam dva 22" lcd-a tako da trebam samo "iznutrice" , e da, cijena nije bitna, a opet da se ne stavljaju high end procesori koji imaju bolesnu cijenu samo zato što su tek izašli (quad core i sl)
ATI Radeon Saphire 1950XT 256
2x 320Gb Baracuda
CM Stacker 831
22" 225BW

Zadnje izmijenjeno od: bananaman. 14.12.2006. u 19:31.
bananaman je offline   Reply With Quote