Uz opasnost da vam svima dignem zhivce jer postavljam pitanje koje ste vech previshe puta chuli, ipak chu to uchiniti.
Dakle, nabavih novi S-ATA II HDD, shto mi je ujedno i prvi kontakt sa S-ATA diskovima. Do sada sam u stroju imao samo U-ATA diskove.
Matichna mi podrzhava S-ATA HDD-ove shto bi znachilo da nije problem u - nekompatibilnosti.
No...vidim da ovaj novi disk (Samsung 160GB) ima drugachiji prikljuchak za naponski kabel. Dakle, na njega se ne mozhe spojiti 4-pinski molex direktno sa PSU-a. Pretpostavljam da postoji adapter kojim se to mozhe srediti (4-pin to sata) jer vidjeh da ih se spominje u par starih postova. Zanima me gdje ih se mozhe nabaviti jer...upravo bacih pogled na cjenike Ve-mila, HGspot-a i Linksa i...ne nalazim ih tamo.
Drugo pitanjce je u vezi...drivera za S-ATA diskove. Znam za onaj famozni "F6" prilikom instalacije windowsa. Samo zhelim provjeriti ako sam skinuo - pravi file sa Samsungovih stranica. Dakle, nadjoh pod "downloads" - "software" za svoj model harda (HD160JJ) ovaj file:
20061103151018484_Hutil202.exe
To je zippirani file unutar kojeg se nalaze sljedeche dvije datoteke: HUTIL.exe i HUTIL202.cfg .
Pretpostavljam da te dvije datoteke moram extractirati na floppy i...kod instalacije Windowsa pritisnuti F6 i...sve bi trebalo biti oukej?
Ako grijeshim, bilo bi pozheljno da me uputite na...pravu proceduru.
I za kraj - jesam li uopche downloadao potrebne drivere ili je gore spomenuti file neshto ...sasvim drugo??
Unaprijed zahvaljujem.