View Single Post
Staro 13.12.2006., 07:24   #4
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor snermin Pregled postova
Samo mjesec dana ga koristio tad me skužili i onda deinstalacija.
Av je super napomena samo ako imaš dosta mem jer ždere memoriju previše ,imam 1,5 gb mem i oko 600 mb je uzimao dok je radio scan .
moje mišljene je da je ok ali malo prezahtjevan ,pomalo paranoičan,nakon
Najrađe bih se slatko nasmijao na gornji citat, no širenje dezinformacija je nešto što ne podnosim, pa ću samo reći kako ovo gore nije istina. Kao prvo, memorije ždere manje od većine antivirusnih riješenja. (Pre)zahtijevnost je riješena izborom dvaju sučelja (o tome nešto više dalje u txt-u)

U F-Secure Internet Security 2007 paketu dobivaš naravno zaštitu od virusa, firewall, zaštitu od spyware-a i spam control.

Iako sam prije bio protiv all in one riješenja, funkcionalnost dodatnih mogućnosti F-Secure-a me prilično iznenadio. Firewall mi se svidio više nego Zone Alarm kojeg sam prije koristio.

Što se tiče firewalla, kao i u većini konkurentskih riješenja možeš namjestii da te pita za dozvoljenje aplikacija na net, a možeš mu i samome dopustiti da bira koje će aplikacije dobiti pristup na net, a koje neće.

Sam antivirusni dio je jako kvalitetan. Scan cijelog računala traje više nego scan NOD-a (opet nešto manje nego scan s nortonom), no ovdje moraš razumijeti i način pretrage za virusima pojedinog programa.

Zaštita od spyware-a je prolazna, no ništa više. To ionako nije stvar zbog koje netko kupuje antivirus software, a na kraju postoje već provjerena freeware/shareware riješenja (spybot s&D, AdAware).

Što se tiče sučelja, možeš birati između dva. (simple/advanced) Za običnog korisnika upoznavanje sa simple sučeljem biti će i više no dovoljno. Sviđa mi se kako su riješili navigaciju kroz F-Secure, pogotovo u advanced načinu rada.

Priviknuti se na F-Secure nije teško i nije potrebno puno vremena. Kada odvojiš pola sata - sat za upoznavanje s programom i namještanje po svojim željama, nećeš se s njim mučiti dugo vremena.

PS. Updatesi su jako česti, tako da zbog toga nemaš brige.

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline   Reply With Quote