Gle, sve su ti to odlični monitori, sa "odličnom" cijenom. Mislim da nećeš previše pogriješiti ni sa jednim, samo što svaki ima pokoju mušicu.
Što se 20" modela tiče:
*Dell 2007 - ima izvrsnu sliku, u svemu odličan. Samo što se to odnosi na s-ips verziju toga monitora. Ako si u mogućnosti provijeriti prije kupnje onda nije bad.
*samsung 215tw - isto izvrsna kvaliteta slike, ima jedan inch veći ekran. Jedino što navodno ima malo veći input lag, pa baš i nije dobar za dinamičnije (čitaj fps-ove) igre. Doduše, mislim da se ova opaska odnosi isključivo na hardcore gamere. Također, skuplji je 1000kn u odnosu na della i neca. 1000 kuna za inch baš i nije smiješno.
*nec gx2 - izvrsna kvaliteta slike (fantastične boje), izvrstan odziv u rangu sa najbržim 20" tn monitorima (od kojih ima neusporedivo bolju sliku). Međutim, ima nevjerojatno refleksivan ekran i uvijek ćeš na ekranu između ostalog vidjeti i svoju njušku. Ako si iole ružnjikav, ovo je problem. Nekim ljudima smeta, nekima ne. Također, iako ima nevjerojatne boje (zbog istog tog filtera) nije dobar za obradu fotografija jer boje nisu točno interpretirane. Da ti je to bitno - sumnjam, al nek se zna...
Također, pogledaj malo i bolje philipsove 20"ws modele, izgledaju odlično, a i jeftiniji su. No ova tri su top modeli u klasi trenutno. Pa ako možeš odi negdje pogledati te monitore uživo, mislim da će ti sve biti jasnije i lakše ćeš se odlučiti.
E sad, da je 23" philips bolji od ova tri (barem na papiru i ukoliko dobiješ dobar primjerak) - bolji je. Ali je i skuplji od recimo neca ili della 3 soma kuna. Koliko se to tebi isplati - ne znam.
Činjenica je da trošiš veliku lovu na komp i nikako ne bi trebao štediti na monitoru. Ali opet, razmisli što je tebi dovoljno.