Citiraj:
Autor horza
ovisi o posjećenosti. nebuš dobil 10€. mora se akumulirati 100$, tek onda plaćaju. pogledajte u njihovom helpu, tam sve piše. ako se idete prijaviti to pliz napravite prek desnog bannera na PCE-u pa da svi skup nekaj zaradimo 
|
Pa ako toliko godišnje dobijem onda će biti u redu. Posjećenost? 30-40 ljudi dnevno. Budem razmislio. Premda ne vjerujem da se nemože naći firma koja bi dala kojih 100-150 eura godišnje da bi se reklamirala na neslužbenom forumu jednog fakulteta koji ima preko 500 članova (zasad). U cijelom Varaždinu nema nikoga. Pa ne tražimo lovu za sebe nego za server i domenu. Toliko studenata i potencijalnih informatičara.... Žalosno. Ali dobro budemo nešto zmislili.
A sad za ove (mat prvenstveno) koji non stop prigovaraju za te reklame. Pa naravno da svaka fima želi zaraditi što više. Koja je svrha firme ako svake godine ne napreduje i ne zarađuje više. Da vi imate tak nekaj isto bi vam bilo zanimljivo da pokreneta nekaj slično. Ili se varam?
Ja sam administrator na jedno forumu potpuno besplatno. Kao i još jedan kolega koji daje svoje novce za server na kojem je forum. Čak znamo svakom 100-tom članu platiti piće. Na svoj račun. Nismo dobili ni kune od nikoga za sad. Naravno da bi bilo u redu da pokrijemo barem troškove za server. Dajem svoje vrijeme da čitam postove koje mi se neda i brinem se da forum funkcionira. Kao i kolega administaror2 i par moderatora. Bilo bi nam lijepo da se možemo jednom mjesečno okupiti i popiti piće i malo porazgovarati. Evo za to želimo zaraditi neku lovu ili naći sponzora. Ne da živimo od toga nego samo da ne dajemo svoje novce.
A da na pcekpertu žele neke koristi od toga. Zašto ne? I ja bih tako nešto probao da imam mogućnosti. Hobi ili volontiranje pretvoriti u izvor zarade. Toliko od mene. A ja mogu odovojiti 10-tak sekundi i kliknuti na neku reklamu jednom dnevno. A tko ne želi ne mora. Ne mora ni biti na ovom forumu kaj se mene tiče. Neću za nikim plakati. I slažem se da bi reklama mogla biti ili na vrhu ili na dnu, a ne između postova.
Još nešto. Ne pišem ovo da se uvučem u guzicu bilo kome na ovom forumu jer me baš briga kaj si netko misli o meni nego zato jer ne moguvidjeti kako netko tko očitno nezna kako neke stvari funkcioniraju sere po ostalima.
Toliko od mene.