View Single Post
Staro 11.12.2006., 09:40   #6
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor GoGoGamerS Pregled postova
Dakle radi se o siemensovom proizvodu, koji isporucuje t-com, bas sam se nakon sto sam ga vidio odlucio za njega...
Imam par pitanja na koje cete (nadam se) znat odgovorit...
Zanima me par mogucnosti tog Wlana...

1. Vidio sam da ima 4 lan utora u modemu, ok to sluzi da se moze sherat mreza na 4 kompjutora putem tih lanova,mene sad zanima ako se moj frend spoji na jedan od ta 4 lana , dali cemo mi moc igrat igrice u mrezi,slat podatke jedan drugom tj dal taj wlan sluzi i kao "hub", (nadam se da kuzite sta hocu rec).

2. Vidim da se mogu spojit na internet putem tog lana, tj preko mrezne kartice..
Sad imam problema s mreznom karticom, pa me zanima dali taj Wlan od siemensa podrzava usb pristup internetu?? ako ne sta mi treba da se bezicno spojim?? treba mi usb wireless adapter??

3. posto imam wireless karticu (koju koristim za spajanje na wireless udruge),
i posto sam vidio da doticni Wlan ima 2 antene, sad dali je moguce jednu od tih antena odšarafit i prikopit svoju wireless antenu na taj wlan i preko njega ic i na wireless udrugu i na internet ?
znaci ako je to moguce, netreba mi vise wireless kartica? samo istekam jednu od 2 antene s tog wlan modema , ustekam svoju antenu koja se nalazi na krovu i preko wlana i te antene dodjem do wirelessa? a preko ove druge antene sa wlan modema se spojim na intenet, moguce?

EDIT:
4. Eo bas sam procito da ima neku funckiju print server ? Sta je tocno to??
5. dali je taj Zyxel bolji od ovog SE 555?
1. DA

2. usb pristup internetu ne podržava, taj usb na njemu je za file shering ili printer. jedino ti preostaje da na usb na računalu spojiš wiraless adapter pa da se tako spajaš ukoliko ti je mrežna trebutno van pogona.

3. moguče je svašta, bilo je već takovih pitanja, ukratko, bolje da se ne zezeš s tim, izgubit ćeš garanciju a upitno je kako će to sve ispasti. Ako nisi doma na tom polju bolje ne diraj. Pregledaj malo stare postove o se555 pa ćeš vidjeti rasprave baš o tome.

4. Printer je spojen na se555, sva računala (ako je tako konfigurirano) koja su u mreži printaju na njega.

5. Zyxel nije bolje, ima nekakbih zgodnih opcija ali i problema sa dometom signala, sam firmware za naše tržište nije baš bajan, nema ništa u odnosu na se555 što bi ga činilo puno boljim izborom.

@OSTALI:

1. Ako netko ne zna ili ne želi dati pametan odgovr na kulturno postavljeno pitanje neka se bolje onda ni ne javlja, ako je do nabijanja postova ja obrišem pa niš koristi od toga.

2. Svi ste upoznati s pravilima izražavanja na forumu tako da molim da riječnik bude primjeren, manjak kućnog odgoja ostavite za neko drugo mjesto.