View Single Post
Staro 11.12.2006., 09:04   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@klonmx
Polako, treba neko vrime od pilića do pivca ili spadaš u one šta su se naučeni rodili

@coconut
Ne mora biti mrežni printer (takvi već imaju Lan mrežnu u sebi), može bilo koji USB printer.

@GoGoGamerS
Uh, uh, kako se fino kaže drkaš pojmove. Otvori Wikipediu i prvo apsolviraj pojmove (Lan, Wlan, . . .).
1. da kao i sa xy (nemogu se sad sjetit točnog broja koliko klijenata podržava SE555) Wlan klijenata.
2. U principu lakše i jeftinije je rješit blem sa Lan (žičnom) mrežom nego sa Wlan (bežičnom).
Nema tu neke velike filozofije, provjeri ili obnovi driver od mrežne. Ako ne uspiješ isključi ju (disable) i ubodi novu (cca 30 - 50 Kn).
Sudeći po 3. pitanju već imaš Wlan (wireless) karticu.
3. da, samo nečeš ništa "šarafit, odšarafit i prikopit" nego trebaš konfigurirat postojeću Wlan karticu sa dvije konfiguracije (jedna za spoj sa wireless udrugom i druga za spoj sa SE555 i preko njega na internet).
Jedini blem koji se može pojaviti je ako si na Wlan karicu spojio vanjsku antenu pa onda "ne vidiš" signal sa SE555.
4. Samo ime bi te trebalo asocirati o čemu se radi. Radi se o funkciji koja omogućuje korištenje (print) svim kompjuterima (neovisno jesu li spojeni žično ili bežično) ukoliko priključiš printer na USB port routera. Tu na forumu imaš link na detaljni manual za SE555 u kom je step by step opisano kako naštimati tu funkciju.
5. Možda sam malo pristran ali čini mi se SE555 bolji od Zyxel 660 - a. Jedino treba ispravno konfigurirati uređaj i eliminirati poznate mušice. Zahvaljujući ovom forumu i infou kojeg sam našao ovdje SE555 konfiguriran u 3. mjesecu i radi ko švicarac.
Nikky je offline   Reply With Quote