Tema: Konfa za 5k
View Single Post
Staro 09.12.2006., 13:39   #15
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
@jole_0909

Prijedlog:
Memorija: 1GB GoodRAM DDR667 - 782 kn (Ve-mil)
Grafička: PowerColor X1650XT, 256MB GDDR3 - 1.049 kn (Ve-mil)
Hard disk: 250GB Samsung, SATA II - 573 kn (Links)
DVD/RW: LG GSA-H10, Black - 243 kn (Links)
Zvučna kartica: TerraTec Aureon - 156 kn (Ve-mil)
TV kartica: Leadtek DT2000 H - 527 kn (Ve-mil)
Kućište: Aplus CS-185A - 184 kn (Links)
Napajanje: Chieftec Delta 350W, 12cm FAN - 255 kn (Links)

Pošto nisi navel dal sve treba biti iz jednog ili iz različitih dućana, ja sam stavil sve iz Ve-mila i Linksa. Moje isprike zbog toga jer cijena prelazi tvoj budžet, ali ako ti ne treba neki drugi cooler za procesor, tj. ako ti bude i BOX/tvornički koji dolazi u pakiranju dobar, cijena onda iznosi 5.100 kn. Možda se da i još skresati, ako se stavi druga TV ili grafička kartica, ali pošto sam se ja vodil tvojim zahtjevima, ispalo je tak kak je ispalo. Pričekaj da se i drugi jave/izjasne po tom pitanju. Evo review X1650XT (1, 2) kartice, da se orijentiraš lakše, tj. da vidi dal ti takva kartica odgovara. Procesor kasnije zamijeniš za 3600+ X2 i nemaš brige, još mu do onda i malo cijena padne.

Kaj se tiče kartica za 800 i 1.500 kn, te razlika između njih...stvar je da i one jeftinije vrte igre, samo kad se detalji i postavke podese na malo žešće/bolje, one jeftinije začas počnu gubiti dah. Jeftinije su zato jer su same komponente (GPU i memorija) na njima malo slabije, pa su i u skladu s tim i ukupne performanse lošije/slabije, nego one kod skupljih kartica. Ali nisu jeftinije kartice loše, daleko od toga, namijenjene su korisnicima koji ili ne zahtijevaju žestoke detalje, ili im ne treba bolja kartica, ili pak tu i tam odigraju koju igru, ili im treba kartica prihvatljive cijene i performansi, a da im ulazi u ukupan budžet.
McG je offline   Reply With Quote