Pozdrav svima
Evo nakon 6 godina odlučio sam se za novi PC. Pa bi Vas zamolio da mi pomognete u sklapanju konfiguracije.
Planiram potrošiti 4500 do 5000 kn bez monitora i bez tipkovnice i miša.
Konfiguracija bi bila najviše za igre (npr. Battlefield serijal 1942, 2 ,20??, i simulacije aviona, utrke auta....) te još dosta često obrađujem video tako da konfiguracija mora imati barem 1 firewire ulaz i mora biti čim tiša.
Mislim staviti za početak 1GB rama (pa s vremenom dodati još). Sobzirom da kasnije ću mjenjati i procesor nemora biti ekstreman ali ni nikakav sempron, duron ili kako se već zovu danas.
Također u konfiguraciju ide SkyStar2 sat kartica (imam je), i neka TV kartica (nek je analogno+digitalna i FM tuner).
Također mi je bitno da je zvučna kartica malo kvalitetnija (pretpostavljam da se može naći za nekih 300-500kn).
HDD ništa ispod 200GB (brzina nebitna)
Matična ploča sljedeći uvjeti 2 serijska porta (obavezno) i već spomenuti FireWire priključak (osmi ako ga ne predložite na nekoj drugoj komponenti).
Već sam proučio neke stvari u ovom i sličnim postevima ali bi volio da mi objasnite razlike između procesora s 2 jezgre i običnih te AMD vs Intel i razlike u grafičkim karticama za 1500kn i one od npr 800kn
Eto to su moji zahtjevi pa pomozite ako znate i možete.