Molim da vise ne spamate sa stvarima tipa "vivax"(tesko smece) zvucnicima za 1300kn...
a sada na review...
Kao prvo ja se dam kladiti u 10000 kn da ovaj sub spusta nize od 40hz jer je na bass testu (ISCA bass test)odvrtio i 30 i 25 i 20hz : nuts : (bez ekvilajzera i slicnih shitova)tako da o tvornickim podatcima necemo
Idemo redom...
Poceo sam slusati sa laganini glazbom tipa Scorpions itd...
Odmah sam se iznenadio u tome koliko je sub vjeran...niti jednom nije "lupio" u prazno i svaki puta dok je bilo potrebno ispustio je onaj topli slabi i kratkotrajni bass kakav treba biti za tu vrstu glazbe...
Onda sam presao na malo "jacu" glazbu tipa Metallica i Iron Maiden...
Suze su mi skocile na oko kada sam slusao "Search & destroy" i "Fear of the Dark"... i opet ista stvar. Radio je tocno onako kako treba...Bass je bio hladan i tezak ali ne predubok...
Prelazimo na jos zesce stvari tipa Crisium i Death itd...
Ovdje se tocno vidi koliko je bass brz i brutalno precizan...niti u jednom dijelu nije "lupao" u prazno...
Sada mjenjam zanr i prelazim na techno i to nesto tipa Umek,Tomcraft,Benny Benassi itd...
Bass je bio brutalno jak(posto je ta vrsta glazbe tako snimana pa jos jace dolazi do izrazaja) ali nekad cak i prejak pa sam morao stisati.brzina je opet bila prebrutalna a pogotovo na pjesmi "Satisfaction"
Kod R&B isto je bila slicna situacija...blizu savrsenstva ali ipak nije
dakle sveukupno gledajući ocjene bi izgledale ovako:
Scorpions:9/10
Metallica:10/10
Iron Maiden:10/10
Crisium:9/10
Death:9/10
Techno:8/10
R&B:8/10
Sveukupno ja sam prezadovoljan jer niti jednom tijekom testa nisam pojacao do kraja. Test je bio sastavljen od ovih komponenti

sve sa zvjezdicom je bilo posuđeno...zahvaljujem rulji

)
Focal Jmlab chorus 706s(profigold bandridge kablovi) *
Sony DA-5000ES(profigold kablovi)(opticki) *
Denon SACD(neznam tocno koji)(profigold kablovi)(opticki)*
Focal Jmlab chorus sw700s(profigold bandridge cincevi)
bilo je malo frke jer sam citao na uputama i misljenjima korisnika da je uvijek bolje staviti na sub-u volume skoro do kraja(tijekom testa ja sam stavio na 70%) a na receiveru ga smanjiti...tijekom testa sam morao smanjiti skoro skroz
jer je bilo prejak bass tako da je bas po objektivnoj procjeni radio na nekih 50%(mozda mrvicu iznad) i dok sam poceo testirati polica je proizvodila takve zvukove da sam ju odnio van iz sobe
I na kraju testiranja probao sam pustiti Chemical Brothers - Bass Test (na 85% i na receiveru na 3/4)
gdje na 0:17 sekundi slijedi onaj prodoran bass od 2-3 sekunde i onda odmah poslije vrlo brzi bass...tijekom tih 0:17-0:19 sekundi uspjelo mi je cvijece pasti s prozora...mob i mis su se doslovno odsklizali sa stola...
Ako neko ima imalo sumnje u ovo gore napisano moze me kontaktirati na pm pa se dogovorimo da dođe k meni i ja ga zatvorim u sobu
Konacna objektivna ocjena : 8,5/10
subjektivna ocjena: 9,5/10(nista nije savrseno

ali ovo je blizu

)
Uglavnom slike stavljam najvjerovatnije preksutra jer sam od silnog uzbuđenja zametnuo usb kabel od fotica i slike samo cekaju na upload...cak sam i snimio 3 kratka filmica tijekom rada... : cheers2