ja bi ti preporucio svoj monitor ako ga uspije naci,
sony s95ab
http://prad.de/en/guide/screen2318.html
upravo za to sto tebi treba. kao sto vidis matrica je MVA, odziv je relativno pristojan (16 ms), a slika je stvarno odlicna. kad sam ga uzimao gledao sam usporedno njega i 970p, i nisam vidio neke velike razlike u kvaliteti slike. o kutu gledanja da ni ne pricam stvarno za 10. za oci je vrlo blag.
stvarno je uzitak gledat u monitor koji NE MIJENJA nijanse ovisno iz koje ga pozicije gledas, boje zive, ma stvarno sve pohvale. mislio sam na njemu i igre igrat i slicno, al realno za to nemam vremena. ono sto sam probao je cisto oke, na system shocku je recimo ipak vidljiv motion blur, ali nista sto te previse smeta, revolt voznja auticima je posve ista kao i na crtovima. vodi racuna da sam ja poprilicno kritican po svim parametrima, neki vjerovatno ne bi ni primjecivali.
probijanja svjetla nema, mozda jako jako sitno u kutovima al stvarno neprimjetno. monitor se da fino podesit. minus je jedino sto ima samo vga ulaz, sto meni opet ne predstavlja nista posto ga spajam na laptop koji ima samo vga izlaz.
kad se uzme jos uz sve navedeno da sam ga platio samo 2000 kuna, i da za te pare NEMA takvog monitora nigdje, vec mos eventualno dobit neku srotnu TN matricu, svaka druga rijec je suvisna. jedino pitanje hoces li ga uspjet naci. btw, moja recenzija izgleda mozd kriticno, al dovoljno je reci da mi je 931 bio teze govno, da tn matricu prezirem i da nemrem smislit onaj gradijentni prijelaz boje od vrha prema dnu a na cijelom monitoru bi trebala biti ista boja.