View Single Post
Staro 08.12.2006., 09:09   #7
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor val Pregled postova
@peroW1

Kako ti se ponaša monitor kada je duže upaljen?
Već si napomenuo bleeding boja na rubovima (da li se širi kada se zagrije).
Šta je sa uniformnosti (homogenosti) boja - stavi npr crvenu pozadinu, plavu - full screen pa pogledaj da li ti je ista boja na cijelom ekranu.

Iskreno, trebao mi je monitor, pa sam uzeo 19" EIZO (4.600 Kn) - boje i homogenost - ok, ali je 4:3, pa mi izgleda malo "kockast" - kao što si rekao.
Sada se pitam da li sam trebao uzeti jeftiniji 20" ili 22" i to 16:10 (panoramic).
Nisam uocio neke razlike ni nakon 6 sati koristenja.
Probao sam postaviti skroz plavu i crvenu i mogu ti reci da je posvuda ravnomjerno...mozda koja nijansa tamnija prema desnom i lijevom rubu,ali moras se vraski potruditi da bi to uocio,rekao bih, nije vrijedno ni spomena.
Najbolje ako se odlucis kupovati, isprobati prije ako je moguce. Ja sam ga dobio dostavom i nisam ga prije vidio,procitao sam par reviewa prije i odluka je pala i nisam pozalio. Mogu samo reci da sam izrazito zadovoljan. Posto mi je budzet bio do 4k kn, smatram da bolji wide za tu cijenu nisam mogao naci.

peroW1 je offline   Reply With Quote