Citiraj:
Autor Daddy
Svijetlosnim godinama daleko od naslova ovog topica.Cijevas pa jos i DIY.Malo covjeko mora biti i potkovan s tim.Ni slicno amaterskim izvedbama sa nekim integriranim hibridima, tj isto tako miljama daleko.Govorimo ovdje o vrlo visokim naponima, kondicima koje nije tako lako naci.Cak i da nadjes trafo sa recimo 700V na sekundaru i recimo kondice od 400V di ces naci u najmanju ruku EL34 koja je onak najrasprostranjenija lampa na "svijetu" ili ne daj Boze 300B koja je uber iznad EL34.
Imao sam bas sa potonjima dva monobloka neki kratki period i mogu reci da imati cijevasa i imati bilo koje od zvucnika koji su se spominjali u ovom topica je grijeh i svetogrdje.Niskoosijetljivi zvucnik na potpuno naponskom amplifikatoru.
I jos na kraju samo da kazem kako se ne bih bas slozio da je lampas najbolje kaj mozes imati.Zvuk lampas je potuno individualan, ne pase svima.Meni recimo nije pasao.Previse je trantzijentan, proziran i osobno ne bih bas.Ko zna mozda su bas moje samogradnje bile problem.
I da svaki blok je bio od otprilike u A klasi do nekih 5W kada se krivulja lagano salta u B klasu i ide do nekih 12W.Kod lamapsa pojam W tek dolazi do izrazaja. 
|
Malo si ga isfilozofirao ali ajde.
Topic je u vezi z2300 i review istih. Kostaju oko 1100 kn i to je max ulozeno/dobiveno. Nema boljih za TE PARE. 1100kn,1500 i 2500 nije isto.
Ja sam se samo nadovezao da je po meni najbolji zvuk dobiven iz cijevnih pojacala koje sam 2001 god nabavio za 1400 kn rucno slozeno. Zvucnike sam platio oko 1100 kn rabljene (B&W). Znaci za 2500 sam dobio nesto sto se ne moze usporedjivat sa Z5500,Z2300 itd itd. To nemam vec duze vrijeme i zao mi je sto sam prodao jer jos nisam cuo bolji sistem.
Osim B&W Nautilus-a naravno, (kazu da je serija 800 bolja od ove donje iako kostaju oko 70.000kn dva komada - 6X manje) kod jednog tipa,ali to je tada platio oko 220.000 kn KOMAD

(hebiga,dionice TDR-a cine cuda

)
http://www.bwspeakers.com/index.cfm/...del%20Nautilus