View Single Post
Staro 07.12.2006., 23:17   #16
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Pa evo upravo sam procito cijeli onaj sticky od Wolverina.. jer sam searchao forum za "easycon" i nabasao na svasta.. uglavnom, izmedu ostalog vidio onaj jonnyGuru popis napajanja.. Tagan je jos na pristojnom mjestu.. dok je recimo OCZ Modularno ispod deklarirano kao neisplativo..jer kako zadnjih dana citam o napajanjima i "vracam se u igru" steko sam dojam da je trenuto OCZ i Seasonic vrh ponude u 'rvata
BUG sa testom napajanjima mi je takoder zavrsio na stolu i popljuvali su sve Tagane... pa zato i pitam za konkretan 430W model jer sam isto steko dojam da im svima razni modeli imaju drasticno velke varijacije u kvaliteti.
E sad sto se tice Styckija.. zivo mi se **be za totalnu snagu jer znam da nikad ni 200W necu prec s napajanjem nego zelim kvalitetu. E i tu sad stupa na snagu onaj pad napona pod opterecenjem:
- kako totalno opteretit napajanje? Kaj da vesmasinu spojim na njega? Ili termoakumulacionu pec od 2kW ? Naravnod a ce to biti "bolji i totalni" stres test.. no s druge strane - cemu to?! Zasto testirati napajanje u EKSTREMNIM uvjetima koje mi niti najjace racunalo na svijetu nece moci priustiti!? Nejde mi u glavu...isto tak su i BUGovci spajali halogenke gore od 50W tak da ga opterete ko mazgu i onda "PAAD NAPONAAA!!!!!"... te cifre mi nis ne znace previse jer takva opterecenja cak ni entizijasticki geek power user manijak sa kompom nece postici software-skim putem... ovaj moj 380 Tagan sam testirao kad sam ga kupio i u usporedbi sa prethodnim napajanjem ovo je imalo IIRC 10% pada napona... dakle ono neko no name smece je imalo 10 puta vece padove napona kod istog opterecenja. Meni TO govori svasta, i dosta. No da ne filozofiram sada......

MISLIM da ce mi HG Spot jednostavno "vratit novce" i da cu moc kupid bio kaj.. pa tako i otici u drugi ducan i uzet bilo koje napajanje pa sirim horizone da proizvodace kojih tmao nema.. Antec, OCZ, Seasonic..... pa me jos jednom zanima.. KVALITETA! Recimo do 650kn.. mislim da je to neki fini prag za cijenu. To sto Tagan od 430W ima efektivne snage 336 a Anted 384 zaboli me iskreno.. zato i uzimam nesto preko 400W tek tolko da "ima lufta" tj. da imam neki buffer imedu max snage i ona snage koja ce meni trebati za moju skromnu konfu

Pa ajmo nabrzaka:
OCZ - ima li kaj bolje od Modstream serije? Ako je ta serija fakat tako losa kao sto onaj tip tvrdi. I jesu li oni konektori za kablove "posteno napravljeni" ?
Seasonic - nikad cuo TBH..
Antec - zvuci mi ko da kupujem kuciste no reputacija ga cini se stavlja u svaki drugi post o napajanjim
Tagan - sve mi se cini da je X-Eye jos najbolji izbor.. jer ga je 10ak ljudi iz prve ruke pohvalilo..