View Single Post
Staro 06.12.2006., 22:26   #70
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ko zeli dobar zvuk nek si uzme/napravi,stagod, cijevno pojacalo na otprilike 2X 10-15W i ubode neke mission ili b&w dvosistemce u drvenoj kutiji i to je to. Nista vise od toga. Jedino ne znam vise gdje toga ima. Imao sam doma taj sistem oko 2 godine i sve sto sam cuo nije se moglo usporedjivati s ovim. Pojacalo je bilo 2X 12 W.
Svijetlosnim godinama daleko od naslova ovog topica.Cijevas pa jos i DIY.Malo covjeko mora biti i potkovan s tim.Ni slicno amaterskim izvedbama sa nekim integriranim hibridima, tj isto tako miljama daleko.Govorimo ovdje o vrlo visokim naponima, kondicima koje nije tako lako naci.Cak i da nadjes trafo sa recimo 700V na sekundaru i recimo kondice od 400V di ces naci u najmanju ruku EL34 koja je onak najrasprostranjenija lampa na "svijetu" ili ne daj Boze 300B koja je uber iznad EL34.
Imao sam bas sa potonjima dva monobloka neki kratki period i mogu reci da imati cijevasa i imati bilo koje od zvucnika koji su se spominjali u ovom topica je grijeh i svetogrdje.Niskoosijetljivi zvucnik na potpuno naponskom amplifikatoru.
I jos na kraju samo da kazem kako se ne bih bas slozio da je lampas najbolje kaj mozes imati.Zvuk lampas je potuno individualan, ne pase svima.Meni recimo nije pasao.Previse je trantzijentan, proziran i osobno ne bih bas.Ko zna mozda su bas moje samogradnje bile problem.
I da svaki blok je bio od otprilike u A klasi do nekih 5W kada se krivulja lagano salta u B klasu i ide do nekih 12W.Kod lamapsa pojam W tek dolazi do izrazaja.
Daddy je offline