Imate pravo, nisam čuo puno hifi sistema ali one koje sam čuo mogu usporediti sa z2300. Nisam neki audiofil i nemam superuši ali osobno mi zvuče vrlo slično. Razlika između z2300 i z5500 je u snazi i u kvaliteti zvuka i to osjetnoj. To su pc zvučnici i za svoju cijenu po meni daju mnogo više od hifi sistema te cijene. u kategoriji pc zvučnika konkurencija su im samo bolji modeli od Creative-a. pružaju kvalitetu za rock i sl. i snagu za tehno i sl. Da ih samo vidite kad počnu tresti, tresu se stakla u cijeloj osmokatnici, a pritom je zvuk bez distorzija. Osobno mislim da su kućni zvučnici od 10000+kn čisto preseravanje jer se razlike mogu čuti jedino u gluhoj sobi u nekom studiju i još moraš imati sluh kakav ima možda 1% ljudi, u običnim prostorijama razlika je još manja zbog same prostorije (veličina, raspored namještaja, raspored zvučnika, položaj slušatelja...) koja vjerujte nikad nije savršena. Preporučam kupnju svima koji se dvoume ne samo zbog svog osobnog dojma negi i zbog Bug-ovog testa zvučnika u kojem su i Z2300 i Z5500 dobili oznaku "Naš izbor". U testu je dokazano da oboje imaju vrhunsku zvučnu sliku i da dobro prekrivaju sav spektar frekvencija. Inače piše da mogu prikazati od 35Hz do 20000Hz ali to nije točno, osobno sam se uvjerio da mogu prikazati čak i manje od 10Hz(više se osjeća nego čuje, u trbuhu pogotovo) i više od 25000Hz. Naravno frekvencije od 17-18 nadalje kHz stariji od 20 ne čuju tako da im je svejedno (neki kažu da se osjećaju, ne znam da li ste ikada čuli zvuk od 20kHz ali vjerujte mi boli glava od njega i ne želite ga osjetiti). Isto vrijedi za razliku između drvene i plastične kutije. Sve je to relativno, nekome se više sviđa jedno, a nekome drugo, to je stvar ukusa, ali opet razlika je takva da je 90% ljudi neće osjetiti.