Citiraj:
Autor NortonCommander
Bija san danas do linksa u ST. Prostor je katastrofa. A i na lokaciji je di bi ga bilo lako opljačkat.: lol2 :
|
Lokacija mozda jest losa (usprkos tome sto mi je blizu kuce

), ali prostor ka prostor ne vidim kao katastrofu. Tek su otvorili, ukoliko im bude dobro islo sve ce se brzo sredit i opremit sigurno. A i lokaciju nece bit problem promijenit. Trziste u ST-u ja osobno vidim kao vrlo nesiguran teren, jer smatram da je profil kupaca ipak malo drugaciji od onih u ZG-u, pa i u RI, da ne ulazim u detalje (generalna kupovna moc, informiranost i sl.). Stoga Links vjerojatno nastupa oprezno. Vec je netko primjetio kakva je ludnica bila u RI prilikom otvaranja poslovnice. Ja sam danas opet prosao pored splitske poslovnice i zjapi PRAZNA, kao i jucer.
E sad kako ja vidim citavu situaciju - mislim da u ovoj bransi (barem u ST-u) lokacija i prostor nemaju znacajan utjecaj na uspjeh poslovanja. Prvo podite od sebe, a onda evo vam prvi argument - sjetite se samo u kakvom je prostoru bio Ve-Mil. Lokacija isto kao i sada Links, a za prostor niti nemam rijeci. Moj podrum je bolje sredjen nego sto je ono bilo, a djelatnici tek ... (Miro je izuzetak

). A gotovo nikad nisam dosao i cekao manje od po ure ... koliko je ljudi tamo kupovalo. Zakljucak - "pogodjena" ponuda i prihvatljiva cijena, su IMHO kljuc uspjeha ovdje. Dodaj tome dobru uslugu i servis koju Links poslovicno ima, te dobar glas (brand) koji ga prati morali bi polucit uspjeh. Ali svi ste dobro primjetili - tribali bi se puno jace oglasavat (Mali Oglasnik, Slobodna, lokalne TV, mozda cak i Bug - nek ispitaju kako se prodaje ovdje, jer i to im je potencijalna klijentela... barem nesto od toga svega) i sa nekim dobrim promotivnim sloganom. Jos ubace neku sitnu akciju (pogodnost, bilo sta) i to bi bilo to. Pored toga, i marketinski je ispravno nastupit na "novom" trzistu boom-om (pogledajte sad Lidl i ostale kako to rade na sva zvona). Inace ovako te ljudi dozivljavaju "slabim", ili te uopce ne dozivljavaju kad nisu ni culi za tebe

. No dobro, nije to nista strasno sto se ne moze ispravit ...
Drugi primjer - Procesor. Lopovi kakvih nema (masa ljudi s losim iskustvima), prodavaci katastrofa kao i servis, lokacija nista posebno, kao ni prostor. ALI - oglasavaju se masu po Slobodnoj, Malom Oglasniku i sl. (najjeftiniji, ima svega, neke glupe akcije ... samo dodjite!) i to lazno (dodjes tamo nema nista). I sta? Opet mlate debelu lovu ...
Links ustvari realno i nema pravu konkurenciju u Splitu osim Vemila i HG-a (njima nece moc uvijek parirat cijenom, jer oni se baziraju na kolicini prodaje), samo treba pristupit trzistu na pravi nacin ... moje je misljenje da ovdje kupci (govorim o vecini) prvo cuju i vide JEFTINO, a tek onda ide ona sacica ljudi koja cuju kvalitetno. Ima ljudi koji traze kvalitetu (kao sto smo vjerujem svi mi ovdje), ne kazem da nema, i spremni su je vise (ili neki samo malo vise) platit. Ali Links ne moze uspjeti od takvih. To vam je valjda jasno ...
Ali broj ljudi koji cijene kvalitetu, uslugu i servis raste ... i rasti ce. Tjeraju ih ovi ostali da cijene.
Eto, to bi im bio free advice od mene.