View Single Post
Staro 06.12.2006., 00:41   #51
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor artifex Pregled postova
Ima li sta bolje za 4 soma kuna od 19-stica?
Ako namjeravaš iskeširati oko 4000kn, onda ti definitivno preporučujem 20" NEC 20WGX2. S-IPS matrica, odlično se ponaša u igrama i filmovima, jako dobri kutevi gledanja, kvalitetan prikaz boje itd. Puno prije bih ti taj monitor preporučio, nego 20" Dell 2007WFP.

Citiraj:
Autor Madphoenix333 Pregled postova
ja ne bih uzimao 20" zbog 3 stvari,
prva je da imaju jako loš kontrast boje,druga stvar je ta da sve igre ne podrzavaju wide monitor,a to stvara problem jer se slika zna navuci,
a treca stvar je kao sto je u prijašnjim postovima netko napisao da je visinom manji od 17".....
a to da je vidni kut veci,fučkate taj vidni kut,rađe bi kvalitetniju sliku na 19" koji je dovoljno velik,nego slabu kvalitetu slike na jako malo vecem 20"....................a
Ne znam koji si to 20" widescreen vidio, ali jako puno njih koristi S-IPS matricu, koja je u svakom pogledu (osim eventualno vremena odaziva) bolja od TN matrica. Sigurno nije samo razlika u kutu gledanja. Reci na koje to 19" modele točno misliš, baš me zanima?

I btw 20" WS monitori nisu visinom manji od 17" modela, već zericu veći (iako zanemarivo) - imaš i slikicu gdje su uspoređene dijagonale LCD monitora i na ovom forumu, pa pogledaj). Bez obzira na to, već se stoput vodila rasprava oko widescreen monitora, i zaključak je uvijek bio da nekim korisnicima više odgovara 5:4 format, dok je drugima 20" WS savim ok, ovisno o namjeni monitora i aplikacijama koje pokreću. Meni je 20" WS također premalo, ali to nije nikakav argument protiv 20" WS monitora općenito.
gorluk je offline   Reply With Quote