Citiraj:
Autor artifex
Ima li sta bolje za 4 soma kuna od 19-stica?
|
Ako namjeravaš iskeširati oko 4000kn, onda ti definitivno preporučujem 20" NEC 20WGX2. S-IPS matrica, odlično se ponaša u igrama i filmovima, jako dobri kutevi gledanja, kvalitetan prikaz boje itd. Puno prije bih ti taj monitor preporučio, nego 20" Dell 2007WFP.
Citiraj:
Autor Madphoenix333
ja ne bih uzimao 20" zbog 3 stvari,
prva je da imaju jako loš kontrast boje,druga stvar je ta da sve igre ne podrzavaju wide monitor,a to stvara problem jer se slika zna navuci,
a treca stvar je kao sto je u prijašnjim postovima netko napisao da je visinom manji od 17".....
a to da je vidni kut veci,fučkate taj vidni kut,rađe bi kvalitetniju sliku na 19" koji je dovoljno velik,nego slabu kvalitetu slike na jako malo vecem 20"....................a
|
Ne znam koji si to 20" widescreen vidio, ali jako puno njih koristi S-IPS matricu, koja je u svakom pogledu (osim eventualno vremena odaziva) bolja od TN matrica. Sigurno nije samo razlika u kutu gledanja. Reci na koje to 19" modele točno misliš, baš me zanima?
I btw 20" WS monitori nisu visinom manji od 17" modela, već zericu veći (iako zanemarivo) - imaš i slikicu gdje su uspoređene dijagonale LCD monitora i na ovom forumu, pa pogledaj). Bez obzira na to, već se stoput vodila rasprava oko widescreen monitora, i zaključak je uvijek bio da nekim korisnicima više odgovara 5:4 format, dok je drugima 20" WS savim ok, ovisno o namjeni monitora i aplikacijama koje pokreću. Meni je 20" WS također premalo, ali to nije nikakav argument protiv 20" WS monitora općenito.