View Single Post
Staro 05.12.2006., 17:11   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor kezme Pregled postova
treba mi za surfanje, video montazu(adobe premier), photo shop i mozda mozda koji filmić... htio sam uzeti lcd brzi i preporucili su mi hyundai q70u pa sam vidio samsung SM 731BF pa sam pozelio 19˝ pa wide pa 20˝ pa opet wide... itd. i sad nemam blage koji da uzmem. zbog programa bi wide i vjerojatno cu zbog cijene uzeti 19˝.
Za tu namjenu sva tri monitora što si naveo su loši. Monitori s TN matricom su najgora opcija za Premiere i Photoshop (kutevi gledanja, boje, konzistentnost boja itd.). Za tebe bi dobar izbor bio 20" NEC 20WGX2 (to je prvenstveno monitor za igranje i filmove, ali koristi S-IPS matricu i ima jako dobru kvalitetu slike, te prikaz boja), samo brijem da nisi toliko planirao potrošiti na monitor. Ukratko - ako s tim Photoshopom i Premierom zarađuješ novac, onda ionako možeš odvojiti 4000kn za monitor koji će doprinijeti kvaliteti odrađenog posla, a ako se samo igraš iz hobija, onda ti loše performanse navedenih monitora ionako nisu previše važne, odnosno moći ćeš živjeti s njima budući da želiš uštedjeti.

Ako misliš dati 2300 za 931BF, onda si učini uslugu i zašparaj nekih 500-600kn i kupi 19" Philips 1907PES. Za ne tako veliku razliku u cijeni ćeš dobiti dosta bolji monitor koji koristi MVA matricu i primjereniji je tvojim potrebama.
gorluk je offline   Reply With Quote