Citiraj:
Autor Wolverine
raditi će bez bada na 2T (na 1T zaboravi) no pitanje je koliki će ti onda biti max takt
gubici će se vidit u sintetici dok u real life situacijama to će biti minimalno izraženo a možda ćak nećeš niti promjetiti
no da se vratim na OC, sigurno je da će biti manji nego sa 2x512 a sad koliko to ovisi od kontrolera i same memorije
Daddy i ja smo bili isprobavali to sa TCCD-om gdje su oba kita (Corsair XLPro i GeIL OneTCCD S) bili sposobni raditi na 300MHz na 2,5-4-4-8 pa čak i nižim latencijama no kad ih se uparilo uspjeli smo onak na brzaka dobit 275-280MHz dalje nije išlo (2,5-4-4-8 2T ako se dobro sjećam)
dakle ako si od onih koji cijede svaki MHz kupi 2x 1GB UCCC-a a ako ti to nije toliko bitno uzmi još 2x 512MB i pomiri se sa radom na 2T
|
Hm, sad sam stvarno u dilemi. Nije da sam neki ludi clocker ali drago mi je iscijediti bar nešto iz hardwarea. Npr. ovaj Opteron ide do 2.8 na defaultnoj voltaži (možda bi išao i više ali ga koči memorija) a ja ga držim dosta ispod. Doduše zbog toga jer sam primjetio da mi se jako puno grije chipset. Sonda kaže nekih 40 + u idle koji još skoči par stupnjeva u loadu, neka imam plavi zalman + 40 mm ventilator na njemu, a everest i thunderprobe prijavljuju redovito oko 25 stupnjeva idle koji porastu par stupnjeva u loadu (sada kome vjerovati, skloniji sam sondi jer je hladnjak dosta topao na dodir). Bilo bi šteta onda ne moći iskoristiti toliki potencijal procesora kojega i ovako ubija memorija (kupit ću onaj thermaltakeov hladnjak sa heatpipom za chipset pa se više ne bi trebao jako grijat). Mislim da ću ipak morat kupit 2x1 GB. Koju mi memoriju predlažeš, kolika bi bila fer cijena za ovu memoriju (SPD joj je 2 3 3 6 i nije bogznakoji clocker).