View Single Post
Staro 04.12.2006., 22:32   #26
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Čitao sam neke testove i usporedbe lcd i plazma televizora na www.homecinemachoice.com gdje se za Plazmu u cijenovnoj kategoriji od cca 15000 kn preporučuje nova Panasonic G9 Viera i Lg, a za Lcd sony Bravia i Sharp. Zanimljivo je to što su sa nekim posebnim instrumentima mjerili kontrast i bolji lcd su imali cca 500:1, a nova Viera plazma manje od 500:1 dok je neki jeftiniji Lg imao 700:1. Nakon tog testa sam shvatio da mi je najbolje uzeti par Dvd-ova i isprobati uređaje uživo. Za burn in je rečeno da je gotovo u potpunosti otklonjen kod novih plazma panela. Ovo za stvarnim i deklariranim kontrastom je veoma zanimljivo jer ispada da svi proizvođači dobro napumpavaju rezultate mjerenja. U Getrou sam prije par dana gledao neku Sony plazmu i odmah do nje Lg. Sgnal je bio doveden sa satelitske (mislim digitalne) i slika je bila mutna i nejasna dok je pored stajao Samsungov noviji Lcd na kojemu je slika bila čak i gora. Slika oštrija ali boje isprane, a backlight veselo izbija. Stvarno žalim ljude koji dignu kredit da bi dobili toliko loš uređaj. novu Panasonic Vieru sam vidio u jednoj trgovini u kojoj se mogu usputno kupiti i Iskra ero bušilice i vijacna roba ali je zato slika bila odlična. Neki satelitski program se vrtio i izgledalo je prekrasno.
Doom je offline   Reply With Quote