Citiraj:
Autor sick_boy
Ma, da, to je i glavni problem, nisu baš susretljivi i ne žele dizati parket (čak niti kad bih ja financirao cijelu akciju), a nisam siguran koliko je stavljanje bilo čega na strop kvalitetno rješenje.
|
Definitivno ima pomoći.
Dakle prvo se sa plafona ostruže sav yupol i sve šta ima,onda se može pogletat i nemora,ali uglavnom ljepilo za stiropol! Stavi se 2.5 do 5cm. Po meni najbolje stavi prvo 2.5cm;zatim se stavi ovo Fleksovo čudo,neznam kako se zove,ali nešto u vidu akustične spužve,debljine 1 do 2 cm,a zatim se opet stavi stiropol 2.5cm,sve skupa ide samo ljepilom za stiropol,drži ko' đubre! Ili samo 2 puta po 2.5cm,dakle zalijepljen jedan stiropol na drugi,iako moožeš i u šutu 5 cm,mislim da je ovo bolje rješenje zbog tankog sloja ljepila između njih...u svakom slučaju pali.
I onda samo stiropol se pogleta i ofarba u željenu boju,a i nemora,ionako je bijel...

I to je to.
Eto ako ti je bash toliki problem to bučenje,onda bih ja to tako riješio,nemaš šta izgubiti. A za probu uzmi samo sobu ili negdje gdje je malo kvadratura,pa napravi tako i vidi kako se čuje onda,naročito recimo noću kad je svuda tišina.
Izgubit ćeš 5-6cm visine,nebitno ionako,a možeš dobiti jako puno.
@Fleks : Ma prava stvar je ova spužva,nije ni skupa,ali ono,ne želim biti nepristojan,ali ovo je već pomalo? fanatično... : lol2 :
Ono,pokriju se sve rupe i sve,pozačepljuje mu se protok,mislim "protok" -dovod i odvod na sve one rupe koje nisu gdje je vent. a one ostaju,doduše moraju. Ali upravo na njih i buči najviše,dajte malo analogije ljudi...
E sad,sve to može imati i jako puno smisla,ovisno o smještaju kućišta i buci,jer ako netko ima dosta bučan komp. ondazasigurno se može i utišati podosta sa time. Ali u većini slučaja nekako mi je upitno to stišavanje... :-??
Eto,neznam šta još reći,u svakom slučaju pohvalit ću Fleksovu angažiranost oko dobave toga,ali i ljude koji su to stavili,pa makar za trud.
Jer nemože mi nitko reći,meni je komp. toliko (20% što Buljo reče...

) tiši,kad svi znamo da nije naše uho dovoljno mjerodavno,iako na njega dakle slušamo i čujemo sve što nam je tiho ili pak bučno...a ono,i autosugestija da je to tiše pripomaže važim dojmovima koliko je to sad puno utišano.
Jedino mjerodavno tijelo je mikrofon i po mogućnosti akustična,odnosno makar čim tiša soba - dakle noćni uvjeti rada,mikrofon na položaje (više njih...) i mjerenje glasnoće dB sa kojih 10-15-20cm i pod određenim kutem. Kasnije svi znamo pad glasnoće po 1metru pa onda i znamo koliko je točno glasno u dB na mjestu đe nam je glava odnsono uši,dva lokvanja oko panja...
Ajd,nemojte me napast,živjeli drugovi akustičari.