PLASMA PREDNOSTI
- za gledanje filmova trenutno je bolja plasma
- više boja nego lcd
- ljepše, prirodnije boje nego lcd
- bolji kut gledanja
- jeftinija od lcd-a
- veći display za razliku od lcd-a (lcd-i takove velični duplo premašuju cjenu plasme, a sama - veličina plasme je uvjetovana i nemogučnošću da se naprave manji pikseli)
LCD PREDNOSTI
- veća razolucija za razliku od plasme (uptina trenutna iskoristivost iste)
- trajnost zagarantirana na 60 000 h (kod plasme između 30 000 - 60 000 h)
- manja potrošnja struje za razilku od plasme
- lcd-i znatno napreduju, stalno su jeftiniji i bolji
- nema opasnosti od burnin-a za razliku od plasme, dok kod lcd-a postoji mogućnost odumiranje piksela….
Ono što je najvažnije, a vi to svi izbjegavate i vučete svako na svoju stranu, bolja plasma bolji lcd….pitam ja za što? Kupujete telku da ni sami ne znate za šta, za garažu, da gledate Latinicu, šta? Mislim ako će te gledati analogni signal na nekoj bjesnoj rezoluciji, onda je to bacanje novaca, osim eto što će te možda napraviti zazubice susjedu ili nekom iz obitelji. Ako ste filmofil, trenutno je bolji izbor plasma, točka. Kažem trenutno, sve ovisi kako će se dalje razvijati situacija s HD-om, ali ne vjerujem da će se to odraziti na vaše panele. Matematika je jednostavna, gledate film te i te rezolucije na tv-u te i te rezolucije, ako je rezolucija duplo veća od izvorne, mislim da nema smisla govoriti o kvalitetnoj slici…