View Single Post
Staro 03.12.2006., 23:15   #88
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Driveri za integriranu su ti isti oni kao i za druge grafe od nvidije - Forceware driveri (mada sam 99% siguran da mogu i drugi modani driveri ići gore, naravno ako podržavaju tu 6100 grafu).

Ovo ti je slika drivera svih koje dobiješ sa CD-om na matičnoj - sve sam ja s toga instalirao. Posebne neke nisam skidao. Driveri se mogu i instalirati tako da ti odabareš kaj oćeš ili Xpressinstall, pa ti sam odluči kaj metnuti (preporuka ovo prvo, sve sam jer od prije znam da IDE driveri znaju zezati).

Pošto su to obični Forceware driveri, mislim da bi moglo biti problema sa istovremenom instalacijom i nvidija i ATI drivera. Sada, ja nemam neku drugu grafu da probam (a rado bih ti to isprobao), tako da ti točno nemrem reći.

Znam da u BIOS-u moš narihtati postavke da ti VGA signal ide sa integrirane grafe uvijek ili sa integrirane ako nema ništa u PCI-E slotu ili PCI slotu. Kako bi se driveri ponašali kada bi stavio ovu drugu opciju i ATI grafu sa driverima (da li bi onda Nvidijini bili u pozadini) nemam iskreno pojma. Bojim se da bi se to klalo naveliko...

Tako da mislim da si osuđen na konstantno brisanje/instaliranje drivera kod umetanja/vađenja grafičke kartice.