View Single Post
Staro 03.12.2006., 15:22   #1
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question truomim se oko nekih ovdje često spominjanih monitora

Sad imam 17˝ samsungov CRT star 5 godina i počeo mi se malo zamućivati. Još imam geforce 2 sa 32 MB i samo VGA izlazom, a budući da ću za negdje pola godine kupiti novi komp sad ću uzeti monitor i koristiti ga na ovom kompu do dolaska novoga. Ne znam, možda uzmem i neku grafičku R9600 ili gf6200 za to prijelazno razdoblje (imaju DVI, a moći ću je još i na ovome malo poigrati). U užem izboru su ova tri monitora koja koštaju oko 2300kn:

samsung 203 b
prednosti: 20.1˝, omjer 4:3 bolji za filmove od 5:4, pivot, zakretanje, namještanje po visini
mane: kao i ostali samsungi iz ovog cjenovnog ranga nema 0 bad pixel waranty, neki kažu sa slika nije baš savršena, nestandardna rezolucija 1400*1050 bi mogla gnjaviti kod starijih igara (UT), početni monitor 20˝ klase

samsung 931 bf
prednosti:mnogi po forumima kažu da ima jako dobru sliku, oko sredine 19˝ klase, dobar kontrast i vrijeme odziva, standardna rezolucija
mane: kao i ostali samsungi iz ovog cjenovnog ranga nema 0 bad pixel waranty, nema namještanje po visini niti pivot, 19˝ s omjerom 5:4 lošiji za filmove od onog 20˝ s 4:3

PHILIPS 190B7CS
prednosti:0 bad pixel waranty, jako dobar kut vidljivosti, oko sredine 19˝ klase, zvučnici, izlaz za slušalice i USB hub, kažu po forumima da ima dosta dobru sliku, standardna rezolucija
mane:nema namještanje po visini niti pivot, 19˝ s omjerom 5:4 lošiji za filmove od onog 20˝ s 4:3

Znam da ima i boljih monitora od ovih, ali koštaju bar 2600kn, što mi je previše. Ne tražim niti veće rezolucije jer ne vidim baš savršeno. Zanima me i koliko se recimo često pojavljuju bad pikseli? Jel neizbježno da će se na svakome kad-tad pojaviti ili se pojave na 1 od 10 monitora ili sl.? Znam da bi bilo iritantno da se pojavi al kolike su šanse da se to stvarno i dogodi (u strahu znaju bit velike oči). Kakva su vam iskustva s trgovinama, jel daju da kod kupnje probas jel monitor radi kako treba? Znam da kod onih manjih (a i jeftinijih) treba ići na drugi kraj grada u skladište po robu (m-computers), pa kako onda izvesti provjeru? Ako netko od vas koji od gore navedenih monitora neka kaže svoj dojam, a ako i nemate, komentari za ove monitore i protiv njih dobrodošli su.

Zadnje izmijenjeno od: prasak. 03.12.2006. u 16:46.
prasak je offline   Reply With Quote