02.12.2006., 17:21
|
|
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Autor igorba
Lite-on koliko znam nema riplock. LG ima riplock - to se odnosi samo na DVD-VIDEO, dakle originalne DVD-e iz videoteke ukoliko imaju implementiranu CSS zaštitu (a većina ima). Ostali mediji su lockani kao i na svakom drugom snimaču/čitaču tj. određena im je max. brzina na kojoj mogu pouzdano i sigurno čitati. Kod H10N ili H10L to je 16x za DVD-ROM/+R/-R, 13x za DVD-RW/+RW i 12x za DVD-ROM DL/+R DL/-R DL/-RAM. S tim brzinama radi se o jednom od najbržih čitača (većina drugih recimo čita RW na 12x ili manje, a DL medije na 8x, RAM da ne spominjemo). Uz ovo stoji napomena da LG te brzine zaista i postiže, čak ih malo i prelazi. Dakle, ako misliš koristiti snimač i za čitanje (ripanje) originalnih DVD VIDEO diskova, onda uzmi neki drugi. U ostalim slučajevima...
Inače, za model koji ja imam postoje dva firmware-a, oba službena (nisu moddana), samo je jedan od LG-a (JL11), a drugi od Hitachija (JJ11). Dakle, iako sam ja flashanjem poništio svoju garanciju (a lako ju vratim jer mogu natrag flashati na JL11, ako ikad bude potrebno), nisam flashao promjenjenim firmware-om, već Hitachijevim koji ima nekoliko prednosti. Inače svi ovi optički pogoni koje mi spominjemo kao LG su zajednički proizvod LG-ja i Hitachija tj. njihove zajedničke tvrtke Hitachi-LG Data Storage (HL-DT-ST).
Lite-on LH-18A1P (model sličan ovome kojeg spominješ) ima slične brzine čitanja kao LG H10/20, samo nema riplock i ripa SL medije na 16x, a DL medije na 12x. Mislim da ne možeš pogriješiti ni s njim, barem što se tiče performansi (tu je Lite-on uvijek bio dobar) i kvalitete snimanja (tu su bili mrdavi prije godinu-dvije, ali su se popravili). Ono u čemu kaskaju za LG-jem je glasnoća (LG je dosta tiši, to je činjenica) i trajnost/pouzdanost (ovo je moj subjektivni dojam i odnosi se na Lite-on DVD čitače koje sam imao, ne na snimače).
|
čovječe, hvala na dobrom postu
to mi je trebalo.
mislim da ću uzeti LG ako ću moći
još jednom ću pročitati tvoj reply, ali znači:
ako flasham LG na neku verzju koja miče lock, ako se nešto desi i trebati ću ga odnijeti na servis onda mogu ga flashati natrag na neki "orginalni" flash bit će sve ok? neću izgubiti garanciju?
je li netko bio u takvoj siutaciji? da je vraćao "crossflashani" lg snimač...
|
|
|