View Single Post
Staro 01.12.2006., 23:25   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ok, ružan je, slažem se (uopće ne kužim Philips s tim potezom), ali to je plastika koja okružuje ekran, u svakodnevnom radu nećeš ni primjetiti kako monitor izgleda. Mislim da bi bilo glupo kupiti lošiji monitor je ima ljepšu plastiku koja okviruje ekran.

A to što piše u specifikacijama za odaziv - zaboravi na to. Općenito nema smisla donositi odluku o kupovini monitora na temelju specifikacija - okvirno mogu pomoći, ali da su neki stvaran pokazatelj performansi i kvalitete određenog moniotra - nisu. Proizvođači stalno smišljaju "kreativne" načine mjerenja određenih performansi (brightness, response time, contrast itd.), tako da je ponekad 8ms u specifikaciji jednog monitora gore od 16ms nekog drugog. U ovom konkretnom slučaju ne znam koliko je stvarno vrijeme odaziva spomenutih monitora, ali 190P7ES nema ghostinga, i dobar je i za igre i za filmove.

Napravi kako hoćeš, tvoji su novci, ali IMHO bilo bi glupo propustiti priliku za kupovinu dosta boljeg monitora zbog nekih ~200kn više, slova na papiru ili plastične maske. Ipak je monitor piece hardvera s kojim ćeš biti u izravnom kontaktu cijelo vrijeme korištenja računala, a i lako će ti prijeći i na sljedeću konfiguraciju.
gorluk je offline   Reply With Quote