View Single Post
Staro 30.11.2006., 18:26   #36
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor DUMA Pregled postova
Kaj si tako pesimističan Riječanine?

Uostalom, budi realan i reci da li jednostavnije širiti infrastrukturu po HR bakrom ili optikom?
A di neću bit pesimističan, pa pogledaj u kakvoj državi mi živimo i kakve veze imamo. Iskreno, meni se živo pljucka za flat(imao ga ili ne imao radim promet debelo ispod 5 GB), a skoro da mi je i svejedno za download... Ono što hoću je stabilna veza, normalni upload (256K nije normalni upload) i niski ping... A to u MAX ADSL / Iskon kombinaciji nemam... Ne znam za ostale, ali meni je u zadnjih 15 dana toliko u qurcu dsl linija da je to strašno... pingovi nerijetko idu i preko 1000 uz konstantan packetloss; tri puta sam prijavljivao kvar na liniji i nikom ništa... dan dva sve "ok" i ponovo stara pjesma...

Što se tiče infrastrukture, vjerovao ili ne optika je puuuuuuuno jeftinija ;-); uostalom, ne vjerujem da itko još infrastrukturu gradi na bakru... naravno ako izuzmemu "zadnju milju" bakrene parice, a to i tako nitko ne povlači... ,eventualno kod kakvih većih novogradnji mada mislim da u tom slučaju šibaju optiku direktno do TK ormarića (ovo nije provjerena informacija, upravo sam je bubuo ali zvuči mi logično)... svi alternativci (izuzev Vodatel-a) plate T-Comu njihove 32 kuna za paricu (i još meni nepoznatu cifru za kolokaciju u T centralama) i vozi...
Rijecanin je offline   Reply With Quote