Tema: LCD TV 32"
View Single Post
Staro 29.11.2006., 14:55   #32
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ovako ljudi, ja i frend smo njemu tražili i probali više modela...

CRN - problem kod spajanja je upravo ono što si sam rekao, preko HDMI-a je nemoguće dobiti nativnu rezoluciju-ovo govorim kod spajanja kompa na taj monitor, jer monitori ne podržavaju uglavnom spajanje preko HDMI-a...
Preko VGA radi dobro, ali HDMI... a-a.
evo primjer: frend uzeo 26" Panasonic Viera LCD.. nema uopće VGA ulaz, nego samo HDMI.. spoji on to kablom DVI/HDMI, i banana.... slika mutna, razvučena van granica ekrana (vidi samo pola start bara).. zaključak, monitor sam sebi automatski skalira na 720p...
drugo, Samsung LCD 26", također isti problem, s tim da Samsung još više rastegne sliku.... preko VGA radi.
LG 26" LCD, jedini model koji se na netu može pronaći a da podržava nativnu 1360x768 rezu kada se spoji preko DVI/HDMI. i radi Odlično.
No kvalitetom slike je dosta slabiji iza Panasonica (odlična crna boja, boje su prirodnije i bolji je kontrast, podešavanje kod LG-a ne pomaže)

a ove priče o što većoj rezi je bedastoća, jer ti takvom ekranu nemaš video materijala za ponuditi.

O čemu ti Nicko pričaš? gdje ti to na netu nalaziš HD materijal? ako misliš na one serije što skineš s neta što piše HD, zaboravi, to ja samo sniman takav TV program, ali opet kompresiran Xvidom... ista star vrijedi i za navodno HDDVD, isto kompresirano... jer pravi HD DVD zauzima pun kufer, a da ne govorim o 1080p

trenutno za gledanje DVD-a i divx-ca, ne treba ništa bolje od neke 42" plazme u rezoluciji 852x480... na njoj i TV program iztgelda dobro a i DVD-i....
Gabre je offline   Reply With Quote