Tema: LCD TV 32"
View Single Post
Staro 29.11.2006., 00:27   #23
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

preko VGA ulaza da, ali preko HDMI-a, ne. Potraži na netu malo....

U pravilu ovisi do modela i proizvodjaca, npr sony S serija daje ocaj od slike preko DVI>HDMI (oversampling, dodatno procesiranje koje samo zamucuje) dok recimo preko VGA radi u nativnoj rezoluciji i daje odlicnu sliku, cak bi se usudio reci da cemo na kraju svi zavrsiti na VGA, prvenstveno iz razloga sto ce sve tehnologije zastite ici preko HDMIja (HDCP), dok ce se to moci zaobici samo preko analognog puta.

Kod spajanja na VGA ne gubis (stvarno se ne vidi razlika) na kvaliteti naspram DVI>HDMI ili cistog HDMI spoja, isprobano na 40" i 46" sony X seriji.

Samsung i Sony u novim LCD prijamnicima koriste iste matrice (imaju zajednicku tvornicu) tako da odsutpanja izmedju ta dva proizvodjaca nisu velika.

Sony se pak orjenitirao samo na LCD pa ulazu sav R&D u njih, nekako je za ocekivati da nece podbaciti.

Panasonic LCDi su me (za razliku od njihovih plazmi) razocarali.

Philips, Sharp i ostale ne mogu komentirati jer nisam vidio.

Mislim da je za kucno kino i pretezno gledanje filmova (DVD/DIVX) najbolje uzeti plazmu. LCD je dobar radi odlicne "suradnje" sa PiCekom i vecih nativnih rezolucija, ali sto se kvalitete same slike tice plazma all the way!