Prvo pozdrav svima, pošto sam novi ovdje
Prvo da navedem komponente u kompu koje su bitne za priču:
MBO Gigabayte 965P-S (SATA II kontroleri)
SATA II DISK Maxtor 6V160E0
SATA I DISK Seagate ST3120026AS
Napajanje prije je bilo Enermax 350W, a sada je Tagan 430W
Dakle, kada spojim bilo koji od navedenih diskova zasebno, diskovi rade normalno, ali kada spojim oba diska istovremeno događa se da se vibracije na oba dva diska sinhronozirano pojačavaju i smanjuju u vremenski jednakim intevalima (otprilike pola sekunde prođe od točke najveće vibracije do točke najmanje vibracije). Osim ako ja to nisam nešto pomiješao, vibracije se pojačavaju kada se ploče u disku spinaju na veći rpm, i smanjuju kada se rpm smanji.
Ispočetka sam mislio da je do napajanja, stoga što se obadva diska spinaju zajedno na veći rpm i zajedno se usporavaju, pa napajanje kao nema dovoljno snage da drži oba diska na maksimalnoj brzini vrtnje. iako pretpostavljam da diskovi ne cuclaju previše, nisam smislio ništa drugo do čega bi bilo, a i svi kojima se rekao problem, nakon što su me blijedo pogledali su rekli da je to do napajanja. hm

međutoa, i sa novim napajanjem dešava se ista stvar.
Na koje god da kanale spojim diskove, čak i kad spojim svakog u drugi kontroler (ploča ima dva raid kontrolera, intel i gigabyte) ista stvar.
E sad, komp uredno radi, ali ipak mislim da nije dobro po zdravlje diskova da se konstantno mijenja brzina vrtnje ploča u njima.
Da li je to normalno ponašanje?
Prosvijetlite me
Hvala!