Receiver u teoriji ne mora biti nista losiji od pojacala, ali u praksi je, dakle definitivno pojacalo.
Drugo, koristi oglasnik, isplati se.
Zaboravi na Yamahu, Athenu i dvd player...
Ja bi to ovako:
Pojacalo definitivno iz oglasnika, kvalitetna pojacala rade bez greske i po 50 godina, a u oglasniku nades nesto tipa Marantz pm66 za 1000 - 1200kn. (Ja sam svoje platio 800, ali sam isao po njega vlakom u Krapinu

)
Ili bilo koje drugo pojacalo iz tog ranga, recimo neki Nad bi bio lijep, ili u idealnom slucaju Rotel, mada, mala je sansa da se toga dokopas.
Zvucnici, takoder iz oglasnika, mala sansa da te netko zezne, a i sto god se pokvari kod zvucnika, da se bez preoblema popravit...
Recimo neki Mordaunt Short, Bowers & Wilkins (idealno), Celestion, Wharfedale, Monitor Audio, ma izbor je stvarno ogroman...
Takoder oko 1000kn, uz malo srece i nize.
Odvojeni cd player, ako stvarno zelis dobru glazbu!
Oni su svi po 300-400kn u oglasnicima, ali tu je i ogromna sansa da te zeznu, leca se lako kvari, bez obzira na kvalitetu.
S pozitivne strane, cesto se i cijeli problem rijesi obicnim cdom za ciscenje...
Za filmove mozes koristit najobicniji 300kn dvd, ili laptop.
Nemoj zaboravit stalke i kabele!
Na stalcima te najvise oderu, najgori Rondo Standard je preko 600kn, a stalci su itekako potrebni, dakle najbolje ti je samo strpljivo cekat da se nesto pojavi u nekom oglasniku...
Za kabele se isplati prvo stavit najobicnije zice, pa kasnije ako zelis bolji zvuk otic do Audio Arta, uzet nesto Kimbera 4pr za zvucnike (50kn po metru), i pola metra PBJa iz rinfuze za interkonekt (konektore kupis i stavis sam, gotovi PBJ je preko 700kn: evil : )
I, jos ti fali polica za komponente, nju napravis po jednostavnije diy projektu sa audiopuls.hr . Otides u Bauhaus, imas jednu dasku od 2 * 0,5 metara, tamo ti je prepile na 4 dijela, tamo kupis i sipke, matice... sve skupa manje od 200kn i pola sata posla.