aaaaaaaaaaaa PROBLEM RJESEN! Ne znam dal da budem ljut ili sretan.. ljut na sebe ili sretan da sve radi!
Doslo mi da probam jos jednom upalit komp..a posto sma ga u meduvremenu od jutra rastavljo na komade i nosio kod frenda di sam isprobo (sve osim na kraju maticne sa procem-big mistake) tako sam samo usteko u maticnu napajanje i graficku...bez tastature, bez harda koji je bio suspect itd... da na svoje iznenadenje nisam dobio ni sliku..nista. Vec sma se usro da je graficka u meduvremenu popljugala svoje

Onda sam dodao hard.. i na JOS vece iznenadenje komp je digo windowse... reko koji qrac! I skuzim da sam ga spojio drugim kabelom za maticnu...i pretpostavim da je mozda kratak spoj na mom kablu koji je omotan ko zmija oko kucista... i sad da skratim pricu, kabel je ispo OK, ali DVD-ROM koji je bio na drugom portu nije...... dakle kolko sam ja shvatio, otiso je DVD i dokle kod je on ustekan na istom kabelu ko i hard ja ne mogu bootat. Nisam pokusavao ga stavit na drugi kabel jer mi je i skoro drago da vise ne radi.. smece ne radi kak spada od prvog dana..toliko i Pioneeru!
Tak da.... eto, Tagan se ispostavio relativno pouzdan.. a jedan opticki vise manje nije tragedija.. barem mogu koristit komp bez njega. Sutra cu vjerojatno isprobat taj DVD samostalno na drugom kanalu...
hvala svima i pozdrav