Citiraj:
Autor vanacc
Mene muči jedan problem za koji nisam mislio da će uopće postojati. Nikako ne mogu dobiti zvuk s TV programa. Ako nešto presnimavam s videa na composite ulaz zvuk dobijem preko muzičke kartice. Kad se tek prvi puta startala u postavkama su već bili postavljeni programi koji se kao mogu primati, ali kako kod nas još nema digitalnog signala uključio sam skeniranje kanala i svi ti već postavljeni kanali su nestali, ali ni kartica nije našla nikakav program. Onda sam morao otići na onu drugu postavku za traženje kanala ali tamo nije bilo Hrvatske (Croatia) nego samo izabrao Yugoslavia i tamo napravio pretraživanje i uz dosta muke nisam našao ništa, nego sam baš uključio kanale za koje znam da se kod nas mogu gledati i tek onda dobio sliku koja mi nije nešo bolja nego na staroj Pixel-ici. Očito ima malo previše i antenskog kabla pa zbog toga. Ali to bih već nekako riješio samo HOĆU ZVUK. Možeš li pomoći?
|
U postavkama kartice bi trebao imati opciju za odabiranje kanala (ulaza) preko kojeg želiš da ti dolazi zvuk.Bitno je da na TV tuner kartici spojiš preko banana kabla "audio out" sa "line-in"(ulaz) na zvučnoj kartici.Možeš spojiti i na "mic-in" (mikrofon) ulaz zvučne kartice. Poslije spajanja trebaš u postavkama software-a TV tunera označiti da želiš zvuk TVa preko npr."line-in" na zvučnoj kartici.Poslije toga otvori na windows mixeru taj kanal (makni kvačicu ako stoji na "mute"). To bi trebalo biti to!
Svakako provjeri postavke TV tunera, morala bi se naći tvoja zvučna kartica pri odabiru zvuka.Ako je uopće nema onda su ozbiljniji problemi u pitanju pa bi ti preporučao nabavku nekog drugog software-a za gledanje TV-a.
Ja imam analognu TV tuner karticu i koristim odlični i besplatni DScaler. Isprobaj ga ako ti se da! Nadam se da si me razumio!!