Citiraj:
Autor rib@
Makar sam friski na forumu: slazem se s gore navedenim, pa nebi bilo lose da kod reputacije svi mogu vidjeti za svakoga ko je kako glasao.
Time bu se izbjeglo medjusobno dizanje rejtinga, a kaj je po meni jos bitnije vise se nece dizati ili spustati nekome rejting bez veze ili na "lijepe oci", sto nije zabranjeno, ali nije objektivno.
Ovime bi se izbjegla anonimnost forumasa i svako bi mogao jos malo bolje ocjeniti lik i djelo pojedinih clanova foruma.
Obzirom da svi stojimo iza napisanih rijeci ne vidim razloga da netko ima potrebu da se iza necega skriva, a to je ovdje anonimnost.
Ako neko ima poterbu pohvaliti ili pokuditi nekog to moze uciniti ucinkovito na taj nacin da se moze vidjeti na jednom mjestu. Sada je to lijepo rijeseno s trgovcima.
Ispravite me ako grijesim.
|
Evo da se osvrnem na tvoj i djelomice na Jelcov post.
Mislim da nisi u pravu. Jer ako bi bilo javno tko je kome dao to moze dovesti do
nezgodnih situacija.
1. To je izvrsna podloga za beskorisne rasprave (javne ili preko pm-a) tipa "Zasto je on meni dao?" itd.
2. To moze dovesti do situacije da nitko nikome nece davati negativnu reputaciju kako mu se ovaj ne bi vratio (bezrazlozno) istom mjerom
3. Neki ce negativnu reputaciju shvatiti osobno, a ne kao ocjenu njegovog posta
Dalo bi se tu naci jos razloga ovo mi prvo pada napamet...
Sto se tice komentara o grupi od 20-30 ljudi (LOL-asa jelte) koja bi si nabijala reputation smatram da
- ako se tako nesto i organizira (sto nije jednostavno)to tesko moze proci neuocljivo
- moze 5 ili 10 ljudi sa niskom reputacijom dati nekome dobru reputaciju za lol post - ali kakva korist kada to ponistava samo jedna losa reputacija od nekoga tko ima visoku reputaciju
- uostalom admini i moderatori (ako se ne varam) vide tko je kome dao kakvu reputaciju, dovoljno je da bace tu i tamo oko i sve je pod kontrolom
Sustav mi izgleda vrlo dobro i cini mi se da eventualna zloupotreba nije nimalo jednostavna. Npr. da bi nekome treci put dao reputaciju treba ispuniti dosta uvjeta