Ja sam eto jos uvijek mlad pa nemogu dat neko posebno pametno misljenje, ali i Hrvatska je jos uvjek mlada drzava, objektivno gledano, u 15 godina kod nas jos uvijek ima ljudi koji imaju previse zaostalih nacina razmisljanja, u 15 godina jedna drzava nemoze napravit nesto za sto je potrebno vise, nekidan sam gledao sjednicu sabora kada su glasali o buducnosti Glavasevoj, kad je na zakljucku otislo pola zastupnika van, ponasaju se kao djeca i reko sam za ruckom: "Jao nama s takvom vladom!".
Tako i ovo ovi pregovori se vode vec godinama, strajkaju profesori svake godine, i kolko vidim nisu im vec neko vrijeme podigli placu, vjerovatno bi bilo dobro podici ju, ali postepeno, 1-2% na godinu...
Ja se sjecam kakva je bila situacija kod mene u srednjoj skoli(SŠ Isidora K., Našice), 90% profesora koji su meni predavali su bili posteni i normalni, pogotovo strucni, jos su oni pokazali da su i oni ljudi jer smo bili sa dosta njih na Ti, a kada bi se desio strajk mi smo uvijek bili protiv, bas zbog odradivanja!
Rezime, nisam dosad nikad imao tocan podatak koliko profesori imaju placu, ali ako je ona oko 4kkn onda smatram da ju treba povecati, jer u jednoj obliznjoj firmi cistacica ima 3k5kn (3500

) , i to mislim da nije posteno, jer je profesorski/uciteljski posao daleko tezi i zahtjevniji(psihicki, rjetko fizicki...) od potonjeg.