Podržavam štrajk.
Profesorski/učiteljski posao nije lagan niti je jednostavan. Ovi što misle da je to mačji kašalj još su zeleni i većina ih nema svoju djecu - čast izuzecima.
Treba znati svaki dan pozitivno usmjerit 30-tak malih čudovišta !
Ja sam u školi nosio kutu ! Pisnuti se nije smjelo ! A danas ?
Danas po učionici se čuju zvonjave mobitela koji su uzgred rečeno maltene skuplji od jedne profesorske plaće. Djeca se osjećaju premoćno i razmaženo pa ti vidi ako imaš samo takvih 10 u razredu.
Općenito gledano, većina korisnika koji dobivaju plaću na državnim jaslama su slabo plaćeni. Sabornici, vlada i njima srodne službe imaju i više nego solidne plaće. Gradonačelnici, razni vijećnici isto, međutim svi oni ljudi koji stalno rade u državnoj upravi i ne ovise toliko o izbornim promjenama imaju jako slabe plaće.
Malo ste krenuli sa vaganjem poslova i adekvatne plaće istog. Jel znate koliku plaću ima djelatna vojna osoba ? Startna plaća je 3520kn , ja sa 14g staža i svim mogućim poreznim olakšicama imam 4380kn. Može se i na plaćene straže (500kn) no onda vas nema doma po 10-tak dana pa ti vidi...
Sad bih ja trebao reći a vidi moj posao je teži, šta se oni bune - imaju veću plaću ! Naprotiv ! Treba im dati veću plaću i po meni je sasvim zaslužuju. Djeca su zalog budućnosti, kakvo će to dijete izać iz škole u život ako su ga 12 godina preko k.. učili ljudi koji jedva spajaju kraj sa krajem.
Ne može profa doći na posao i razmišljat o svojim financijama nego mora biti neopterećen i usredotočen da što više znanja utrpa u te poprilično tvrdoglave i svojeglave glave.
@Fleks
Ti ovako malo djeluješ kao prirodno inteligentnija persona kojoj nije trebalo puno ubacivat u glavu, štoviše čak vjerujem da si bio "ispred" nekih svojih profesora pa ti je malo teže shvatit težinu njihovog posla no Fleks je jedan a ostalo ih je još 29 u razredu....