Citiraj:
Autor Šapa
E sad si me natjerao u kut , jeli to potkrijepljeno nekim primjerima ili pretpostavka ( mislim na pregaranje i ostalih komponenti) ,po mom iskustvu (nije veliko 3-4 napajanja) nikad nije riknulo ništa drugo kad bi krepalo napajanje.
|
Slušaj, imao sam ja napajanje, JNC, još gore od MS-a. U 3 godine, nije ništa otišlo i napajanje bi trebalo i dan danas raditi. No, od kada sam na fortronu, nema ti onoga straha oko napajanja, npr. kada ideš uštekati novu grafu. Ne bi MS bio toliko loš kada bi on, ili davao snagu na koju je deklariran ili kada bi mu pisala prava snaga, koju može konstantno davati (a ne u roku 2 sekunde u preidiličnim uvjetima). MS deklariran na 400W može, a ovo sada govorim pomalo napamet, kontinuirano davati pri realnim uvjetima (temp. od oko 35-40°C u kučištu) oko ~200W. Tu je problem. Jer onda ekipa našteka gore na njega sve i svašta i onda pređe svoje mogućnosti i napajanje otiđe. Velika je šansa da povuče dosta toga za sobom. Ja osobno nisam imao MS, ali imao je frend i njemu je, iz čista mira otišao (upalio je kompjuter jednog dana) MS od 400W i krepalo, a za sobom ostavilo živo samo jednu pločicu RAM-a i ventilatore od kučišta te modem. Ostalo, kaput
Citiraj:
Autor Šapa
Za MS napajanja nisam stvarno nikad prije ni čuo,jeli to možda karakteristično za nih?
Ako je ,onda me strah ubosti novu grafu.
Mislim da si u pravu za onu preporuku od 30A ,jer po toj logici bi u crossfire-u trebao napajanje od 60A ! Takvih napajanja (iz onog sticky-ja ) ima samo dva,a pretpostavljam da koštaju ko grafa,s obzirom da ovo (ANTEC NeoHE 550EC (ima 42A)) na koje sam ja bacio oko dođe 636kn.
|
Crossfire traži svakako puno struje, međuostalom, zato se i takva rješenja i ne isplate. Jer nove grafe, em su brže od SLI/Crossfire-a, cijenom tu negdje a i manje troše.
Antec taj kojega si spomenuo, vjerujem da bi mogao i 3 grafe napajati + ostatak kompa.