Citiraj:
Autor atha
Problem je u tome da nekome mogu pustiti 24mbita, a nekome mogu pustiti 5mbit. Cak se to moze dogoditi i u istoj zgradi. U toj situaciju apsurdno je u startu ponuditi 5mbit, 10mbit i 15mbit ako korisniku zaista neces to moci i pruziti. Ono sto je testirano je da se 1,2 i 3mbita mogu trenutno i sa postojecom infrastrukturom pruziti. A sto dalje - na to niti oni sami nemaju odgovor.
Sto se tice MaxTV-a, Deutsche Telekom propisuju 5mbita za tu uslugu, sa naglaskom da je minimum nekih 4-4,5mbita. T-HT daje 3-3,5mbita bas zbog problema sa infrastrukturom.
Cheers i bez prepirki.
|
Čuj Atha, po toj logici je apsurdno ponuditi i MAX TV kad ga ne mogu svi imati. T-Com nije ponudio veće brzine od 2 MB (za raju, ovih teoretskih 3 GB je preskupo za privatne korisnike) jer ne mora... Kada se malo uzgoropadi konkurencija vidjet ćeš kako ćemo imati i 5, i 10, 16, pa i 20 megabita. infrastruktura im puca po šavovima? Zašto? Pa zato što poslijednih godina sve što rade jeste otpuštaju radnike i nastoje ušparati gdje god da je to moguće, ulaganja u infrastrukturu su apsolutno nikakva.
Da tvoja tvrdnja stoji (s čime se ne slažem) iz kojeg razloga T-Com ne bi ponudio UltraPakete... Kao fol, najbrže veze u hrvatskoj, upiši broj i provjeri dostupnost, surfaj na 24/2 MBitnoj vezi za samo XY kuna?! za ostalu stoku sitnog zuba je i dalje tu "internet do daske" (fakat jest, samo vuče k'o Trabant)
T-Com je u biti uslužna firma, čije poslovanje ovisi isključivo o konkurentnosti usluge. Pod konkurentnosti smatram povoljnu cijenu, adekvatan support, i kvalitetu veze. Meni u mjesec dana, obavezno barem 2 ili 3 puta ping podivlja i veza ode u qrac, od telefonskog supporta se mogu čuti slijedeći odgovori "resetirajte modem", "ne znam stvarno u čemu je problem", i "prijaviti ću kvar na liniji"... To je to, mislim smiješno je da tvrtka čiji se profiti mjere u milijardama kuna ne može imati po jednu dežurnu ekipu za svaki veći grad, i da ako treba u 3 ujutrno netko ide u centralu riješiti problem. Navesti ću samo situaciju od prekjučer, ping mi se kretao od 300 do 1000 uz nebulozni packet loss, naravno "prijavljen je kvar" jer su "problemi u centralama uobičajeni, i sutra ujutro će to ekipa prespojiti", dan kasnije sam imao najbolji ping ikad (na public serverima čak i ispod 50). Dakle, može se, kad se stvar ne raspada...
Broj radnika u HT-u prije privatizacije je bio oko 11 tisuća ako se ne varam (ok, vjerovatno je i postojao višak zaposlenika, pogotovo jer je obim posla bio puno manji), dok je danas u T-Comu zaposleno oko 6000 ljudi, s tim da se Mudri planira ove godine riješiti još oko 1200 radnika. Vjerovatno ni tu nije kraj i za očekivati je da je prema Mudrome oko 3000 zaposlenika "optimum". Očekivati jednaku kvalitetu usluge sa 4 puta manje zaposlenika je iluzija.
Znam da svaki korisnik ima svoje prohtjeve i čimbenike koji vezu čine idealnom, iskreno meni se stvarno pljucka za flat (ok, optima flatMini mi je stvarno uber) ono što želim je kulturan upload, što niži ping i KVALITETNU vezu... bez pucanja, bez packetlossova i support koji neki qujac znači.... dakle 2 sisate plavuše u Rozim T-Com tangicama koje mi se obraćaju sa gospodine korisniče u 2 ujutro ispred mojih vrata ako ih zatražim (ok pretjerujem, ali sad smo u drugoj krajnosti pa imam pravo)...