Tema: Lap 10k kn
View Single Post
Staro 22.11.2006., 12:48   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor njohi Pregled postova
necu koristit za samo pustat muziku i gledat filmove treba mi i za faks. A cifru koja je recena je koliko mogu potrosit i htio bi sto vise dat da ga mogu imat duze vremena.
Moraš biti određeniji kada kažeš "za faks" - ok, studiraš građevinu, ali kakvu vrstu aplikacija ćeš gore vrtiti?

Imaš budget od 10k kuna, ok. Samo moraš znati da ti laptop koji danas kupiš za 10000kn neće "trajati" nešto punp duže od onog za 5000 kn. Imat će nešto bolje performanse, eventualno veći / bolji display, veći disk, bolju grafičku karticu (ako ne igraš igre to ti ne igra neku ulogu) i tako. Nije da će laptop od 5000kn biti ok samo 2 godine, a laptop od 10000kn 5 godina. Oba će ti biti dostatni bribližno isto vrijeme, jedino će onaj skuplji imati malo bolje performanse (a ovisi o aplikacijama koliko ti uopće trebaju).

Vjeruj mi, nema smisla uzimati laptop od 10k kuna ako na njemu nećeš raditi zahtjevan 3D i NLE realtime video editing, a tada ti ionako treba laptop koji košta puno više od 10000kn.

Reci koje su ti glavne aplikacije i koji tip posla radiš u njima, pa ćemo ti preporučiti nešto za tvoje potrebe.
gorluk je offline   Reply With Quote