View Single Post
Staro 22.11.2006., 09:16   #210
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
ne pricaj gluposti
razlike u telefonskim impuslima se itekako razlikuju, kod tekoma je obracunska jedinica minuta, a kod iskona sekunda sto u prosjeku daje 33% jeftinije cijene razgovora, sve skupa oko 40% manji bi trebao bit telefonski racun

Hmmmm, vrlo diskutabilno... ne bih se baš složio s konstatacijom o pričanju gluposti i o 40% manjem računu. Iskon se generalno čini kao povoljniji, ali imaj u vidu da naplaćuju 0,07 kuna uspostavu poziva. Cijene su slijedeće:

Iskon (ICom )
- Pon–Sub 07h-19h - 0,19kn/min
- Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,13kn/min

Uspostava poziva 0,07 kn

TCom-

- Pon–Sub 07h-19h - 0,28kn/min
- Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,14kn/min

Dakle u skupljoj tarifi u prvoj minuti je cijena gotovo identična, dok je Iskon u jeftninijoj tarifi u prvoj minuti čak i osjetno skuplji (i to junačkih 45%)... .Naravno, s dužim trajanjem razgovora je situacija po Iskon povoljnija, ali ne značajno. Primjera radi 10 minuta razgovora u skupljoj tarifi stoji 2,80 kod T-Coma, dok je kod iskona cijena 1,97 (dakle opet smo kod 45%, ovaj put u korist Iskona. S druge strane, razgovor u jeftinijoj tarifi u trajanju od 10 minua: T-Com 1,40, Iskon 1,37; dakle zanemarivo.

Ubaci u jednadžbu 20 kuna za T-Com Flat tefefoniranje i eto ti veselja, sat vremena poziva u T-Coma stoji 0,28 kuna, dok smo kod iskona na 11,47 kuna (degutantno je uopće navoditi postotak koliko je u ovom slučaju Iskon skuplji)...

Možemo se ovako igrati do prekosutra, i tjerati vodu na svoj mlin koliko hoćemo ,ali ja osobno mislim da nekakvog 30-40 postotnog smanjenja računa nema; kakve god navike telefoniranja imao. Lopine u T-Comu nisu nimalo glupe, i Iskon Broadband je vrlo proračunato izašao na tržište.... punuda je taman za dlaku povoljnija od TComove, tek toliko da se dio onih koji odlaze na altenativce slije natrag u T-Com [kladim se da 70% populacije nema pojma da je Iskon u vlasništvu T-Coma]

Eto toliko...

Iz vrlo pouzdanih informacija mogu potvrditi da Optima u najskorije vrijeme (tjedni su u pitanju) izlazi s DSL-om na tržište u Rijeci [za ovo sam 110% siguran] i Zagrebu [nije me toliko interesiralo ]... Ne treba ih čak toliko ni kuditi radi kašnjenja, oprema je na mjestu već godinu dana i čekanje je rezultat maltretiranja s TComom oko raspetljavanja lokalne petlje (naravno idu u najam "poslijednje milje")...

Toliko od mene...

BTW. Trenutno se igram sa WiMAX opremom, tako da ukoliko ima zainteresiranih mogu napisati kakav člančić (hehe, i tako ga moram napisati, jedino ne znam da li da ga i ovdje zalijepim)
Rijecanin je offline