Pa, mogu ti reći da su LG snimači tihi i kod čitanja i kod snimanja (nevjerovatno s obzirom na brzinu snimanja). Imao sam 4163, sad imam H10N, i čuo sam još neke - svi su tihi. Ova nova generacija snimača su i jako dobri čitači. Zapravo, nisu ni oni prije bili loši, ali su bili previše usporeni firmware-om. Hxx serija ima riplock samo za DVD VIDEO (4.8x), ali se to može riješiti flashanjem neslužbenim firmware-om. Inače, možda sam bio neprecizan glede snimanja na 12x, pa da objasnim:
LG snimači temeljeni na Renesas čipsetu (4163, 4165, 4167, H1x) ne mogu snimati DVD-R na 12x (samo na 4x, 8x i 16x), dok DVD+R medije mogu i na 12x. To je vjerojatno zato što 12x nije službena brzina DVD Foruma. Međutim, snimač zapravo može snimati DVD-R medije na 12x, samo tu brzinu nije moguće odabrati. Ako za medij loše kvalitete odaberemo 16x snimanje, a snimač uvidi da je medij loš (ili da podaci s harda ne stižu dovoljno brzo) on će usporiti snimanje na 12x. Dakle, snimač može, ali mu firmware ne dopušta. Mene to previše ne brine, jer snimam isključivo na +R medije, a dodatne olakotne činjenice su to što kvalitetne medije snima na 16x vrlo kvalitetno, a tko se boji snimati na 16x može snimati na 8x pri čemu snimanje traje samo 7:40 (NEC snimačima recimo treba oko 9:15).