View Single Post
Staro 19.11.2006., 23:15   #213
poprock64
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor mopy Pregled postova
Evo da se i ja nadovežem na raspravu o matičnim za C2D procesore.

Prije tjedan dana sam nabavio slijedeću konfiguraciju: Intel E6300 (1.86 GHz), GigaByte 965P-DS4, 2x RAM PC-6400, 512MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz, Gainward BLISS 7900GS, GF 7900GS, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI, HDD 320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min.

Osim što sam prvo dobio neispravan disk (kojim sam zamjenio za ispravan) sa konfiguracijom sam prezadovoljan (sve radi super - i integrirana zvučna, i mrežna, SATA i PATA disk, memorija, grafička), jer mi je bitnija stabilnost od mogućnosti overclocka. Iako sam za probu "dignuo" frekvenciju procesora na 2.13 GHz.

Inače, i ja sam jedno tjedan dana bio neodlučan glede odabira matične, ali su me iskustva korisnika Asusica malo udaljile od P5B serije. Inače sam ćuo da su GigaByte-ove ploče izbirljive glede memorije, ali na njihovoj sam web stranici doznao koje su memorije kompatibilne s tom pločom, pa sam se odlučio za kingmax.
Sve mi se čini da ću i ja tako, Gigabyte DS4 + Kingmax 800 samo ću ga ja clockati. Nezgodno je jer nigdje nema dobrog reviewa te memorije ali sam na nekoj poljskoj stranici ipak našao i čini mi se da su rekli da bez podizanja napona ide do 987 MHz ili tu negdje a da podizanje napona ništa ne pomaže. Ako je to točno onda nema problema da idem s tim ramom 1:1 na npr 400 FSB-a ili više pa X 8 (C2D 6400) = 3.2 GHz jer ja nisam gamer pa da mi treba ludi FSB već mi je bitan što veći takt procesora zbog video kodiranja i obrade (ja bih tjer'o ram i asinhrono na manjem taktu - koliko sam shvatio na Intelu se to može sa djeliteljem - samo da dobijem što viši interni takt procesora). Pozdrav
poprock64 je offline   Reply With Quote