Citiraj:
Autor gamer
Pozdrav!
Mene konkretno zanima kaj mislite o Pioneer AV reciever-u VSX-916 i VSX-1016 te nekaj drugo umjesto toga
Takoder, kaj mislite o zvucnicima JBL E90 (Northridge serija), floorstanderi sa 2x 20cm, idu skroz do 33Hz pa mi suba nit ne treba. Imaju osjetljivost od 91db pa su savrseni za ganjanje sa ovim low/mid end reciverima. Takoder, skuplja verzija E100 sa 2x 25cm wooferima, idu do 30Hz brijem, takoder 91db. Cijene su blago OPAKE pa me zanima jel bi se to isplatilo uzeti. Ako imate nekaj drugo u toj klasi za preporuciti...samo dajte!
Trebam nekaj kaj ce trajati preko 5 godina, dakle reciever i prednje...jako dobre kvalitete!!! Za ostale zvucnike cu skrpat s vremenom.
Pioneer vsx-916 cca 2500kn
Pioneer vsx-1016 (ima THX Select2 :-| ) cca 4500kn
(Za THX dati jos 2200kn? isplativo???)
JBL E90 cca 4380kn
JBL E100 cca 5280kn (uf, ja bi ove...cijena...:-( )
|
U tom rangu bih osobno uzeo Yamahu RX-V659 cca 3300kn ipak mislim da su klasa iznad pioneera. (a ima mislim cak i preamp ako se ne sjecam)
No nije taj pioneer ni los. No je jednom prilikom frend rekao "Pajonir? Pajonira mos kupit i u svakom Pevecu..." : roller :
Sto ti znaci ovo jako dobre kvalitete? Da ti ne crknu u iducih 5 godina?

S ovim zvucnicima si samo usao u dobar audio, to su neki entry-mid zvucnici.
Slobodno uzmi E90, neces puno profitirati sa 100kom a bit ces very satisfied i ovako.
No zvucnici se kupuju tako da ih prije kupnje poslusas, odes u trgovinu gdje prodaju te JBLe pa nek ti puste oba. Doneses snimke koje obicno slusas i neke snimke gdje je dobar bas pa da cujes razliku. I tek onda odlucis vrijedi li razlike u novcima.
Samo nemoj pogrijesiti i uzeti shit kablove, uzmi neke pocevsi od 30kn metar sam nemoj pretjerivat pa uzet po 200kn metar jer ti su za hifi i nemaju sta radit na recieveru ove klase.
Kakav setup imas sada ili si imao?