Citiraj:
Autor poprock64
Dakle momci, uzet ću core 2 6400 ali se troumim između ove navedene (najradije bih nju jer je mogu dobiti za 1000 kn), P5B PLUS i P5B deluxe. Zanima me da mi netko tko ima ovu ploču iz prve ruke kaže kako se overclocka i kako se ponašaju pasivni hladnjaci na čipsetu. Ove dvije skuplje me u principu ne zanimaju ali sumnjam da se možda deluxe i donekle plus bolje clockaju jer deluxe ima heat pipe a plus također neku umotvorinu. Na Anandtechu opet kažu da je "E" super ploča i koliko vidim nema razlike u performansama osim opremljenosti što mi nije niti važno. Treba mi samo što viši takt i stabilnost. Dakle vaša iskustva.....??? Pozdrav.
|
Evo da se i ja nadovežem na raspravu o matičnim za C2D procesore.
Prije tjedan dana sam nabavio slijedeću konfiguraciju: Intel E6300 (1.86 GHz), GigaByte 965P-DS4, 2x RAM PC-6400, 512MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz, Gainward BLISS 7900GS, GF 7900GS, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI, HDD 320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min.
Osim što sam prvo dobio neispravan disk (kojim sam zamjenio za ispravan) sa konfiguracijom sam prezadovoljan (sve radi super - i integrirana zvučna, i mrežna, SATA i PATA disk, memorija, grafička), jer mi je bitnija stabilnost od mogućnosti overclocka. Iako sam za probu "dignuo" frekvenciju procesora na 2.13 GHz.
Inače, i ja sam jedno tjedan dana bio neodlučan glede odabira matične, ali su me iskustva korisnika Asusica malo udaljile od P5B serije. Inače sam ćuo da su GigaByte-ove ploče izbirljive glede memorije, ali na njihovoj sam web stranici doznao koje su memorije kompatibilne s tom pločom, pa sam se odlučio za kingmax.