View Single Post
Staro 19.11.2006., 02:17   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor BrunoZG Pregled postova
Hmmm jel to isto ko OLED, OLED smo čekali.. No nema veze, to bu valjda taman OK za mene da superiornu sliku sa samsunga 997MB (CRT) nad bilo kojim LCD-om zamijenim sa tim SEDOM po cijeni sadasnjom za 19" LCD koji se je by the way ionako skoro izjednacio sa CRT(po cijeni naravno)...
Ajde da si rekao neki drugi CRT, al' kud baš Samsung 997MB...postoje puno puno kvalitetniji CRT monitori.

Citiraj:
Autor Darth Vader Pregled postova
LCD ima prednost u večim rezolucijama trenutno te u tome što nema burnin. Ali opet tu je mogućnost odumiranja piksela, slaba crna, manje boja....
To je relativna stvar - postoje LCD monitori koji prikazuju više boja od CRT monitora, samo naravno koštaju. S druge strane, i kvalitetniji CRT monitori su koštali. Ja imam 19" CRT koji je koštao preko 8000kn, a 21" iz te serije je koštao preko 11000kn. Ne kažem da CRT monitori nisu imali mnogo prednosti, ali što nam sad to vrijedi - možemo sjest' i plakat jedino. CRT monitori koji se danas prodaju su najniža klasa, i nema nikakvog smisla kupovati ih.

2007. će definitivno biti zanimljiva godina za monitore, mnogi proizvođači će izaći s 24" i 26" modelima baziranim na S-IPS matrici, neki modeli će pokrivati i do 92% AdobeRGB prostora, zatim izlaze modeli s LED backlightom, i to ne samo high end, već i neki iz consumer serije itd. Teba vidjeti i kako će se SED razvijati..uglavnom, bit će zanimljivo.
gorluk je offline   Reply With Quote