LCD ima prednost u večim rezolucijama trenutno te u tome što nema burnin. Ali opet tu je mogućnost odumiranja piksela, slaba crna, manje boja.... HD kuca na vrata sve jače ali opet tek u rezi 1024*768 tako da je pitanje kada ce se postići rezolucije koje isporučuje lcd. Čitao sam usporedbu za Australijsko tržište, naime plasma sa cca 106 ekranom dode 3000 dolara dok LCD s tim ekranom dode cca 6000-7000 tisuca dolara. Proizvodnja velikih LCD-a je skupa. 
Za OLED sam naešto načuo vezano za moj post gore, nemogu sa sigurnošću tvrditi sve detalje, ali osbno mislim da ta tehnologija neće zaživjeti. 
MIslim stvar kod odabira tv je vrlo jednostavna, samo to ljudi ne kuže. Imaš vrlo jednostavno pitanje: Što ću ja gledati na tom tv-u? Želimli visoku kvalitetu slike? Tvoj odgovor je tvoj tv. Ako nećeš tako šta pa nema smisla gledati niske rezolucije na tvu koji je visoke rezolucije.... to samo loše izgleda. Donekle se to popravilo s uvođenjem Progressive scana u dvd playere to podržavanja istoga od plasmi ili lcd-a. 
Ono što dolazi kao pravi standard su HD playeri i mediji, dok je budućnost bluraya vrlo upitna pošto ih je toshiba sa svojim ultra jeftinim a prefektnim pleyerom totalno potukla. Soniy trenutno štampa medije samo jednoslojno i njegvi playerni neće podržavati dvoslojne medije kada izađu za njih. Proizvodnja je dosta skuplja nego kod HD medija jer mora biti potpuno nova a kod HD-a se tek malo prilagođava postojeća. Mislim da će si Sony odgristi onu stvar zato što nisu ipak ostali u kompi sa Toshibom (naime bila je namjera da se uzme veličina od blu raya a HD zapis, tako da se nepravi dvostruki standard kao što je bilo s dvd-om, ali idila je trajala tjedan dana). Trenutno im je jedina nada PS 3.