View Single Post
Staro 18.11.2006., 20:54   #2
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Blok je poprilično težak (570 g) i u njega je kao prije navedeno integrirana pumpa što naravno povećava njegovu masu. Baza bloka je uzorno ispolirana:

Nema većih ogrebotina i baza je ravna.

Kako bi ugradili ovo vodeno hlađenje potrebno je izvaditi matičnu ploču izvan kućišta i u mom slučaju tj. slučaju socketa 478 skinuti držaće hladnjaka.
Skinemo zaštitnu foliju i na blok pritegnemo adapter za odgovarajući socket i nakon toga zajedno ih stavimo na procesor koji je namazan termalnom pastom.

Adapteri za sockete: 478 (Pentiumi 4 i Celeroni), LGA775 (Pentiumi 4, Celeroni, Pentiumi D, Core 2 Duo), 603/604 (Xeoni), socket A (AMD Duroni, Semproni, Athloni) i socket 754 i 939 za Athlone, Semprone i Opterone.

Hrpa adaptera, no po Cooler Masterovim tvrdnjama ovo hlađenje ipak nije univerzalno i nedostaju adapteri za neke sockete.
Sa stražnje strane stavimo back plate, sve lijepo pritegnemo i vratimo cijelu aparaturu natrag u kućište.
Zatim montiramo radijator i sve spojimo sa napajanjem. Nažalost, ja sam imao problema sa tim dijelom ugradnje zbog skučenog kućišta i na kraju sam jedva sve ugurao unutra.

Gužva oko 478-erca

I sada hlađenje u akciji.
Procesor je Intel Pentium 4 Northwood jezgra sa vcoreom namještenim na 1.7V (zbog većeg zagrijavanja )
Ovo je graf od Lion Streama nakon Stability testa u OCCT-u koji je od jučer. Temperatura sobe je 26°C, uvjeti u kućištu: Glacialtech 80 mm ispred za upuh, 80 mm TT otraga za ispuh i 120 mm vent na bočnoj stranici za upuh. Aquagate nema 80 mm TT za ispuh već vlastiti ventilator sa radijatorom montiranim na njegovo mjesto. AS Ceramique na procesoru.

Kao što možete vidjeti temperature u idleu se kreću oko nekih 41-42°C dok je sa Aquagateom 35°C

Evo rezultata Aquagatea. Napominjem, OCCT sam pokrenuo nakon što sam igrao NFS Carbon

Ventilator je namješten na dosta visoku brzinu, ali nije na max. Rezultati Aquagatea će biti još bolji nakon tjedan dana kada se "razradi" termalna pasta. Lion Stream je imao pastu staru 8 dana.

Zadovoljan sam Aquagateom
Performanse su dobre, bolje nego od Lion Streama. Buka je prihvatljiva na niskim okretajima dok na visokim okretajima ventilator se čuje kao jumb-jet.
Cijena je također dobra za vodeno hlađenje. Montira se dosta jednostavno i bez nekih većih problema, naravno ako imate prostrano kućište ne trebate očekivati probleme. I naravno, kompaktno je.
Sve u svemu:
8/10

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 18.11.2006. u 21:05.
Swarm dude je offline   Reply With Quote